Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Dominika11 11:50, 22 wrz 2015

fotel przepiękny

trawy mnie powaliły
eda 11:54, 22 wrz 2015

Irencia ależ ty masz furię barw rodzajów a już traw to mnie zatyka cudowne Baron i zebrinus no i te baźki napatrzeć sie nie mogłam te wielkie kępy robią wrażenie buziolki serdeczne a i fotelik boski odleciałam .....
Milka 12:10, 22 wrz 2015

Agania napisał(a)

Mam ochotę posadzić u mnie Leonardo same pochwały o nim słyszę.bardzo mi sie podoba drugie zdjęcie, pięknie u Ciebie, trawy robią na mnie ogromne wrażenie
Znalazłam u siebie Litle Bunny, rośnie u mnie 3 rok i dopiero ją widać, za rok będę ją dzielić
Ja też się cieszę z pogody, dzisiaj deszczyk, zazdroszczę ci tego wczesnego wstawania, bo ja jak mam jasieczek pod główką w taką pogodę.....to śnię

Sadź, naprawdę mocna róża, zero problemu, kwitnie cały sezon, nie ma przerwy.
U mnie ta niska rozplenica ma trudne warunki, susza od drzew, jak nie podlewam codziennie, marnieje, część straciłam, w puste miejsca daję molinię, ta sobie radzi. Bardzo źle się dzieli je, żadna próba nie skończyła się sukcesem, ale może tylko u mnie.
Pogoda fajna, ale chcę deszczu, sucho, nadal podlewanie, a czeka mnie ogromna rewolucja.

tu przesadziłam miskant Variegatus, mało mi nie usechł, liczę że za rok w tym miejscu da pokaz

tu mam drugi i radzi sobie
Milka 12:23, 22 wrz 2015

Ensata napisał(a)
Bluszczyk w donicach juz?

Gosiu, taki big plan zrobiłam, że nie wyrobiłam się
tylko w jednej donicy jest, ale przemalowanych i pozostałe też, malowałam specjalną farbą, myślę, że dobrze będzie się trzymać, no bo nie mogę bez końca nowe donice kupować, żal mi na to kasy
zacznę od bluszczykowej

ciekawa jestem czy wam tez się podoba, jak mnie

proszę, jak profesjonalnie, podkładki i folia na rośliny
były czerwone i gliniane, a ujednolicone do białych i takich melanż biało-szare, teraz rośliny grają 1 skrzypce, ale muszę jakiś wyrazisty akcent dać, może wrzosy wcisnę

Milka 12:30, 22 wrz 2015

i dalej
12:31, 22 wrz 2015
Irenko ...kącik obserwatora ...to ty sobie super zmajstrowałaś

Mirka 12:35, 22 wrz 2015

Bardzo ładne ci te donice wyszły lubię taki stonowany ładNa rewolucje sie zanosi teraz czy dopiero wiosną i gdzie? Pozdrawiam Irenko
Milka 12:40, 22 wrz 2015

Kasik napisał(a)
Rozchodniki bardzo lubię i ostatnio jak Wiesz wróciłam z nimi do domu- to tak przy okazji. Zaplanowałam je na tej nowej rabacie i NIE PASUJĄ

Zostały w taczce, podlałam i włączam myślenie- Gdzie je wsadzić. Kiedy ja się tego kupowania oczami pozbędę? Już myślałam, że mam ten okres za sobą... to był błąd. Muszę iść na jakiś odwyk

Widzę, że ogród odżywa już znowu busz się robi, zielono i kolorowo. Chęci do pracy od razu inne.

Zygmunt ich nie lubi, ja tak, bo mocne, ale muszą być ciekawie skomponowane. To jak nie pasują, coś wymyślisz
Ja już to mam za sobą, wiem dokładnie co chcę, gorzej, że z przesadzaniem, kopaniem się to wiąże, tego już nie lubię
muszę to ostatni raz zrobić, potem ewentualnie drobne zmiany, lekkie
odżywa, ale trawnik najwolniej, w niektórych miejscach do ziemi spaliło, trzeba siać trawę.
tytoń, nasiona, przezimował i teraz daje czad, a bratki na okrągło sobie kwitną
Dominika11 12:43, 22 wrz 2015

donice super
Milka 12:50, 22 wrz 2015

EEE_TAM
masz na myśli fotelik bujany, dzięki...nawet się pobujałam, towarzyszyło mi 6 kosów

MIRKA
mnie się podoba, nadal dalsze malowanie kamienia na elewacji, ale jak to zrobić, gdzie rośliny, dumam, chyba tylko gdzie widoczne zrobimy
wymiana desek będzie, dojdą wkoło trawy, tu przy patio, pod winogronami sadzę perovskie i hakone
a główna rewolucja pod murem południowym, aż się boję... musi być miękka, nasączona ziemia
no i wczoraj pół chodnika zlałam octem, chwasty giną tanie i nie szkodliwe, jak Randap

od ulicy cięłam żywopłot
kamień do malowania, na zdjęciu bielszy, ale to od ulicy i brudny, no i góra dech do szlifowania i malowania, rany ile tego

mój słup zarośnięty przez hortensję pnącą i berberysy
i mężowskie drzwi, od ulicy