Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

adelka 19:18, 22 wrz 2015

Cudnie masz w ogrodzie. Wszystko pieknie wyrosło. Kulki bukszpanowe pięknie zakomponowane. Bardzo ... bardzo miło sobie pospacerowalam.
Milka 19:22, 22 wrz 2015

07-Rene
Bez fotek trudniej czytac
Lubie cos zmieniac, tak mnie nachodzi i dzialam.
Ani sie obejrzysz, jak busz cie zakryje dzięki Renatko.

Sabciu
Tez mi sie fotel podoba, a co do kopania, to jak się ma wkoło takie widoki, to wystarczą rabaty bylinowe

Kasya
Kasiu, po pierwszym kwitnieniu scinasz ostrozki przy ziemi i odbijaja na nowo i kwitna, jesli chcesz miec nasiona, to kwiatostan musi zostac i wysiejesz i masz kolejne okazy.
Rozplenice dzielimy wiosna, przesadzac mozna na jesien, dzielic nie, zasychaja, a wiosna podwoją objetosc
Te bordowe to rozplenice Rubrum i Vertigo.

Jula
No nietypowa, ale masz wielki bukiet. Nie mam ani kompostownika ani nie nawozę, poza woda nic im nie daje, raz zrobilam z pokrzywy, pora kolejny robic, ale mi czasu brakuje, dlatego ogrod musi ciut sam sobie radzic
Milka 19:25, 22 wrz 2015

adelka napisał(a)
Cudnie masz w ogrodzie. Wszystko pieknie wyrosło. Kulki bukszpanowe pięknie zakomponowane. Bardzo ... bardzo miło sobie pospacerowalam.

Ela, bardzo się zmienilo, jak te 3 lata minely. Ciekawa jestem, co stworzysz w nowym miejscu, niesamowita zmiana, klimat tajemniczy. Masz wyzwanie ale i doswiadczenie, obedzie się bez błedow
Madzenka 19:30, 22 wrz 2015

knie dojrzewa Twój ogród. Fotel bujany mnie urzekł a barierki idelanie sie wkomponowały.
Milka 19:31, 22 wrz 2015

A donice widziałaś.? Zostane chyba malrzem od wszystkiego
frezja 19:48, 22 wrz 2015

Milka napisał(a)

Mnie matrona średni zachwyca, jakoś..

rozplenic dużo, kolejne siewki lokowałam, za 2 lata będzie szał, ale będę ścinać już jesienią, bo zarosnę nimi, tak pierony się sieją
nie mogę ich na focie uchwycić, tylko kawałkami
[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads

jakie to rozplenice?? ja w trawach słabo.Zauroczyły mnie ślicznotki-kotki...fioletowe one??
19:55, 22 wrz 2015
Milka napisał(a)
Zostane chyba malrzem od wszystkiego

oooooo
JulkAd 19:59, 22 wrz 2015

Milka napisał(a)

Jula
No nietypowa, ale masz wielki bukiet. Nie mam ani kompostownika ani nie nawozę, poza woda nic im nie daje, raz zrobilam z pokrzywy, pora kolejny robic, ale mi czasu brakuje, dlatego ogrod musi ciut sam sobie radzic

Pewno dobrą ziemię jednak masz....ja mam wrażenie, że u mnie wyjałowiona jakaś się robi...a może przewrażliwiona jestem?....buziaki
frezja 20:03, 22 wrz 2015

Milka napisał(a)

ten widok jest urzekający...;czy te róże w rozplenicach zatopione?? też tak chcępowiedz mi jeszcze Irenko,czy trawy w miejscu proponowanych przez Danusię buków (jako przegroda od warzywnika)to dobry pomysł...i jakie? bo byłoby dobrze,aby nie rozchodziły się mocno na boki.Róże juz tam rosną i wtedy tylko ściana z trawiszczy..

doczytałam o różach,że tniesz nisko aby nie wyrosły wielgachne...dobrze to wiedzieć,bo już się bałam ich rozbujania a zwłaszcza Chopina i Paradis.
Basilikum 20:03, 22 wrz 2015

danuta_szwajcer napisał(a)
nie wiem czy znajdziesz dwie godzinki bo chętnie bym w koncu się spotkała i zobaczyła Twój piękny ogród może mnie natchnie do pracy u mnie

ha ha ogrod Irenki w dwie godziny sie nie da probowalam. Ale teraz jak zdjecia ogladam to jakbym nigdy tam nie byla hihih ciagle cos nowego widze.

Irenko doiczki slicznie pomalowalas pracowita pszczolko. Jak sie bluszcz rozrosnie bedzie pieknie.