Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

sylwia_slomc... 15:31, 08 paź 2015

Milka napisał(a)
SYLWIA
musisz jeszcze czekać na rośliny, przy okazji więcej chcę dać...rudbekię i jasnotę i szałwię omszoną chcesz?? A werbeny sadzonki?

MAKKASIA
Kasiu, jeszcze tam posadziłam 3 Vanilki i zabrałam kilka kęp RB z innych miejsc, przy okazji dzieląc je,tu się najładniej wybarwiają. No i muszę białe dzwonki zabrać i znowu szukac im miejsca, może za RB, bo kwitną wcześniej niz ta trawa rusza. Wiosną ma cieszyć pachnąca azalia.

JANA
widziałam, pewnie cień i ziemia, moje na luźnej ziemi wymieszanej z gruzem widać im podpasowało; doszły kolejne, za rok powinno być jeszcze ładniej, bo urosną Vanilki i liczę że góra wybarwią się na kolor Barona.
Przesadź swoje.

EWIK
dziękuję

tworzę nowe miejsce dla siewek rozplenic, o tu, jak urosną będzie fajnie, na razie psy na maksa je podgryzają. Ulubiona trawa

MALA_MI
ostatnio zalatana, u was na bieżąco jestem, ciut działam w ogrodzie z doskoku, część czasu na lekarzy i zawodowe sprawy, sama wiesz, jak to jest.
HANIU
śliczny dubelek
chciałoby się wyhamować, ale nie zawsze się da, czasami na forum nie ma czasu. Dzis jestem, bo jutro z doskoku u was, zatem pokaże obrazki październikowe.

JULA
mam nadzieję, że nie były to zbyt niemiłe przygody.Dobrze, że juz po.

patrze na hosty i chyba je już wytnę, raczej szpecą pod glicynią.

Irenko nie ma sprawy, poczekam. Jasnotę jakąś chyba plamistą mam, rudbekię mam tą wysoką pełną- nie wiem jak się nazywa fachowo innej nie mam. Szałwię chętnie przyjmę Gdybyś czas znalazła pokazać u mnie jakie te różyczki szykujesz to bym im miejsce wyszykowała pierwsze dwie foty powalają mnie na kolana- śliczności
sylwia_slomc... 15:35, 08 paź 2015

Kurczę Irenka chyba mi się Twój ogród najbardziej podoba w jesiennej mglistej odsłonie........taki zaczarowany
an_tre 15:36, 08 paź 2015

Milka napisał(a)
i na koniec, udało mi się kupić lustrzane dekoracje, chciałam aby była gra

światła, jaką dają lustrzane serducha

Ciekawa dekoracja, a migocące światełka na pewno będą radośnie nastrajać
Zajrzyj pw
buziaczki
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
15:37, 08 paź 2015
Milka napisał(a)
Ja mam wszystkie do wsadzenia, około 1000! i nie da się więc problem identyczny...
Rok temu sadziłam końcem listopada i zakwitły. Okna i drzwi mam do mycia, po malowaniu elewacji, same białe plamki i nijak nie mogę...u mnie to taki problem, że raz w kondycji a raz nie i d...a
stwierdzam, ze lubię jesień
a Ty myj, na święta będzie z głowy

oby już nie myć w tym roku! ale watpie ...jeszcze mi sie to nie udało ...w salonie zwykle myje w grudniu ..resztę ignoruje
kukurydzę we wtorek kombajnowali ..to czekałam żeby już ten kurz osiadł
Milka 15:54, 08 paź 2015

SYLWIA
Rudbekia, jak jeżówka, tylko żółta i bordowa, ale to sadzonki z korzeniami, to wiosną od razu masz,na twoim areale to i tak zginie;
mnie i w mglistej i w wiosennej, różnie, ale dzięki
taka szałwia

róża

a to cedry styczeń 2011

i cedry październik 2015
Milka 15:56, 08 paź 2015

eee_taam napisał(a)

oby już nie myć w tym roku! ale watpie ...jeszcze mi sie to nie udało ...w salonie zwykle myje w grudniu ..resztę ignoruje
kukurydzę we wtorek kombajnowali ..to czekałam żeby już ten kurz osiadł

To zdrowe podejście
ja myję, jak mam chęć, w grudniu raczej nie, za to w kuchni niemal codziennie
no taki kurz, to też dziadostwo.
Milka 16:05, 08 paź 2015

an_tre napisał(a)
Ciekawa dekoracja, a migocące światełka na pewno będą radośnie nastrajać
Zajrzyj pw
buziaczki

Naszukałam się takich z lustra, nie ma tego ...lecę
danuta_szwajcer 16:11, 08 paź 2015

Te Red Barony masz w pełnym słoncu? Chyba też poprzesadzam trochę bo rok temu były ładniejsze, u mnie dalej straszna susza a nie zawsze mam czas na podlewanie i widzę, że bardzo ogród cierpi. Masz Irenko sadzonki może naparsnic? Trawy już zaczęły u mnie żółknąc tak nagle. Ujęcie we mgle piękne. Też dzisiaj wykorzystałam chwilę i kilka okien umyłam bo czytam temat mycie okien Cos u mnie grzyb chyba azalie mi zaatakował wiesz może co powinnam zrobić czy tak zostawić już teraz? Pozdrawiam
16:13, 08 paź 2015
danuta_szwajcer napisał(a)
Te Red Barony masz w pełnym słoncu? Chyba też poprzesadzam trochę bo rok temu były ładniejsze, u mnie dalej straszna susza a nie zawsze mam czas na podlewanie i widzę, że bardzo ogród cierpi. Masz Irenko sadzonki może naparsnic? Trawy już zaczęły u mnie żółknąc tak nagle. Ujęcie we mgle piękne. Też dzisiaj wykorzystałam chwilę i kilka okien umyłam bo czytam temat mycie okien Cos u mnie grzyb chyba azalie mi zaatakował wiesz może co powinnam zrobić czy tak zostawić już teraz? Pozdrawiam

juz z azaliami nic nie robię ...bo po co ...nadają przymrozki i śnieg w Tatrach
Kasya 16:18, 08 paź 2015

Ale fajne te cedry one dobrze zimują ? Do jakiej wysokości dorosną ?
Red barony super wyglądają z tą drugą trawką
Muszę sobie poogladac na kompie