Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 14:47, 07 lis 2015

Zgrabilam i wywiozlam 5 taczek z ciecia winobluszczy, 3 taczki spod jakowcow, 1 taczka spod tulipanowca....zmoklam, choc cieplo, kicham teraz, ale co tam, a wlosy znowu tragedia po deszczu hi hi...skoro taki temat tez byl
Dzieki ja na tylku nie usiedze upieklam 2 schaby ze śliwką, udka w imbirze upieklam, no inajgorsze...sprzatanie po Miscie zniszczone domki....pelno rozdrobnionej gabki
Agania 15:16, 07 lis 2015

Jesteś gospodyni pełną parą, ja też sprzątałam w ogrodzie, dzieci będą w przyszły weekend, więc będę się przygotowywać przez cały tydzień....napewno będzie zupa dyniowa, w przerwie soki....I co dalej..no nie wiem pomysłów mi brakuje
Jutro też zbieram liście
polinka 15:19, 07 lis 2015

Milka napisał(a)
Zgrabilam i wywiozlam 5 taczek z ciecia winobluszczy, 3 taczki spod jakowcow, 1 taczka spod tulipanowca....zmoklam, choc cieplo, kicham teraz, ale co tam, a wlosy znowu tragedia po deszczu hi hi...skoro taki temat tez byl
Dzieki ja na tylku nie usiedze upieklam 2 schaby ze śliwką, udka w imbirze upieklam, no inajgorsze...sprzatanie po Miscie zniszczone domki....pelno rozdrobnionej gabki

Zazdroszczę tego zmoknięcia, tej pracy i sprzątania...Ja w arbeicie usypiam...

Od pon. będę się wyżywać w ogrodzie
eda 15:27, 07 lis 2015

Milka napisał(a)

Z czego?

a na ten przykład ...z grabienia hi hi
Milka 15:50, 07 lis 2015

Agania napisał(a)
Jesteś gospodyni pełną parą, ja też sprzątałam w ogrodzie, dzieci będą w przyszły weekend, więc będę się przygotowywać przez cały tydzień....napewno będzie zupa dyniowa, w przerwie soki....I co dalej..no nie wiem pomysłów mi brakuje
Jutro też zbieram liście

Zawsze bylam...bo..ja uwielbiam dobre jedzenie
Zupe dyniowa nie robię..bo..synowa się specjalizuje, wiec ja...wymyślam staropolskie potrawy....kusze się na gęs faszerowaną kapuchą..

Z tymi sokami uwazaj..one nie sa bezkarne, bo zdrowe
Przez 11 misiecy piłam, warzywa eko i ..przyszedł moment, ze mi szkodziły...było bardzo źle ze mną, a niby takie zdrowie z tych soków...
Aktualnie juz tylko rano i 2 razy w miesiącu, mam wyciskarkę Hurom.
Basilikum 15:52, 07 lis 2015

a ja sokow wcale nie pije tylko cale warzywa jem, ten blonnik jest nam bardzo potrzebny.
No jablkowy tylko pije ale nie za duzo.
Milka 15:54, 07 lis 2015

eda napisał(a)

a na ten przykład ...z grabienia hi hi

Wymyślasz..maz nie chce, ja polecę. Bo ja mam liści do bólu i potem, jak patrzę na te docacane ogrody, cierpię...i mnie to zniecheca do bycia na forum, bo nigdy nie osiagne idealnego stanu...ale mój ogrod kocha mnie, a ja mu się odwzajemniam
Rośliny u mnie nie chorują.
Milka 15:57, 07 lis 2015

Basilikum napisał(a)
a ja sokow wcale nie pije tylko cale warzywa jem, ten blonnik jest nam bardzo potrzebny.

No bo tu waźna rownowaga i bez obserwacji siebie, ani rusz.
Ja juź nie piję, wroce do nich, ale w innej konwencji.
Kolezanka z forum...Aga-pe...doradzila mi dziennik wdzięczności. ..zapisuję, czytam i chyba dzięki temu mi lepiej
Milka 17:06, 07 lis 2015

Basilikum napisał(a)

Izuś...ja mam nowotwór...walczę o źycie
Basilikum 17:33, 07 lis 2015

Irenko nie wiedzialam. Mocno tule do serduszka. Nie mam pojecia w takim razie co dobre dla Ciebie a co nie. Ja zdrowa jestem i staram sie zdrowo jesc ale tez bez przesady w zadna strone.