Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 07:29, 06 lis 2015

adelka napisał(a)

Cudnie oszroniony ogród.
Pozdrawiam serdecznie.

Witaj Adelko i dziekuję
Musisz aktywiwac na zielono podpis, bo cie nie odszukamy, w regulaminie jest instrukcja, jak to zrobic.
adelka 07:32, 06 lis 2015

Milka napisał(a)

Witaj Adelko i dziekuję
Musisz aktywiwac na zielono podpis, bo cie nie odszukamy, w regulaminie jest instrukcja, jak to zrobic.

Irenko wiem, zrobię to w wolnej chwili. Na razie ciągle gonie ogony.
Milka 07:34, 06 lis 2015

Chyba, jak wszyscy, poczekamy, pozdrowka
Agania 07:54, 06 lis 2015

Milka napisał(a)

Fajny taki puder
W szoku jestem, że nie było...a ten niespodziewany śnieg i szkody pamiętam
Dobrze rozpoznajesz, to Rubrum. Dziwne z tymi azaliami, bo u mnie bez podlewania i wilgoci by padły, ale żadna nie miała mączniaka, raczej susza im dokuczała, zwłaszcza nowym, wielkokwiatowym.
Doczytałam, że Kolndyke pięknie pachnie, tym się kieruję kupując. Mam jeszcze ciekawe Jack Sand, ciekawe czy zakwitną wiosną, 2 cudnie pachnące mam z pomylonymi metkami, ale co tam. Zgapiła doniczkowe azalie od Uli, ale nie umiałam dbać, wsadziłam do ziemi i o dziwo żyją

nadal kwitnie kocimietka

czekam na kwiaty tej pontyjskiej od Gosi, wielka i pełno pąków, ładnie się też wybarwia

trzmieliny produkują nasiona, a ja się potem dziwię, skąd ich tyle....śmiszne takie

U mnie dzisiaj po raz pierwszy złapał przymrozek i szron trzeba było skrobać z szyby w aucie.
Rubrum cudowna, u nas spotkałam tylko po 40 zeta, więc drogo, azalia Gosina piękna, nie może być inaczej, bo od serca podarowana...kwiaty miło Cie jeszcze zaskakują pomimo przymrozków, na trzmielinie nigdy nie widziałam czegoś takiego, tylko na oskrzydlonej, popatrz zwykła roślinka, a jak zaskakuje
Podziwiam Twoje drzewa i też współczuję roboty z tymi liśćmi, ale ogrody nas i tak kochają, a człowiek się napracuje i cieszy się jak głoooopi
07_Rene 08:12, 06 lis 2015

Irenko, anafalis obfocony, str. 258. Nie wiem, czy widziałaś, ale przygotuj się psychicznie, bo nie najlepiej wygląda
zbigniew_gazda 09:01, 06 lis 2015

Ale że trzmielina ma owocki to nie wiedziałem. Muszę zobaczyc u siebie. Pozdrowienia Irenko.
Milka 09:55, 06 lis 2015

Fajne sa, potem siewki, ta akurat na pniu, jakby najwiecej wlasnie u nich Zbysiu
Milka 09:55, 06 lis 2015

07_Rene napisał(a)
Irenko, anafalis obfocony, str. 258. Nie wiem, czy widziałaś, ale przygotuj się psychicznie, bo nie najlepiej wygląda

Bylam, nie jest az tak strasznie, dzieki.
Milka 09:59, 06 lis 2015

Agania napisał(a)

U mnie dzisiaj po raz pierwszy złapał przymrozek i szron trzeba było skrobać z szyby w aucie.
Rubrum cudowna, u nas spotkałam tylko po 40 zeta, więc drogo, azalia Gosina piękna, nie może być inaczej, bo od serca podarowana...kwiaty miło Cie jeszcze zaskakują pomimo przymrozków, na trzmielinie nigdy nie widziałam czegoś takiego, tylko na oskrzydlonej, popatrz zwykła roślinka, a jak zaskakuje
Podziwiam Twoje drzewa i też współczuję roboty z tymi liśćmi, ale ogrody nas i tak kochają, a człowiek się napracuje i cieszy się jak głoooopi

To i tak poźno. Dzis u mnie zimno i wilgotno, zmarzlam w tylek i stopy, a ubrana ciepło.
Taka droga! Ja kupowalam pomiedzy 15 i 17 zł.
Na oskrzydlonej sa owoce, a na tych na pniu byly kwiaty, potem owoce i nasiona, wyrazisty kolor.
Wlasnie, chyba stale o to napracowanie chodzi, bez niego jakos nie ma frajdy.
Chce przesadzac irysy, jak mrozu nie ma, to chyba mozna jeszcze i przywrotniki?
ewa004 18:40, 06 lis 2015

Buziaczki Irenko