Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

eda 15:30, 13 lis 2015

Super Irenko jak miło poczytać normalnie same słowa przed oczami się układają piękni Wy i pięknie przedstawione przez Danusię Ogród przemówił
Milka 15:38, 13 lis 2015

Zatem takie rady dostałam. Większość wykonam przy użyciu własnych roślin, inne chocby z cisami, to już wiąże się z zakupami.

Część roślin ograniczę, bo na mojej żyznej ziemi, wszystko się mnoży i sieje niesamowicie, a jednak jakiś charakter, w końcu coś tez planuję, chciałabym zachować.

1. zmiana pergoli- to już chciałam wcześniej, aby pasowała do zmian, które zaczęłam, choć moja miłość do tego miejsca, zaczęła się od niej
2. likwidacja kojca dla psów, bo nie będę już mieć rottweilerów, choć to moja ukochana rasa, ze względu na maluchy
3. likwidacja kojca, to sadzenie serbów, aby odsłonić się od nieciekawych widoków sąsiedzkich
4.do nowo sadzonych Vanilek, w nogi ich przesadzę runiankę
5.częśc wyspy berberysowej obsadzę srebrzystą trzmieliną, to dobry kontrast do tej kolorystyki, bo dołem jest podobnie
o tu runianka w nogi a na wyspie trzmielina

taka trzmielina
mam jej pełno, w innym miejscu mam z niej poduchy
będzie tu, jałowiec padł i dobrze

6. prostowanie moich zygzaków, nawet już Danusia zaczęła
7. Anafalisy w plamy przesadzę, nie w szeregu

zaraz cd
Milka 15:46, 13 lis 2015

eee_taam napisał(a)
takie prezenty są fajne ciekawiło mnie co napiszesz strasznie to miłe i fajne wyróżnienie

jak będziesz zmieniać to pokaż zdjecia z serii przedtem-potem wiesz że będzie trudno potem odnależć stare zdjęcia

Mam nadzieję, że to co napisałam, nie rozczarowało, czasami tak trudno na forum uczucia pokazać, a to tyle emocji
Będę pokazywać, przed i po, teraz punktuję, co będę i gdzie zmieniać, obrazując fotami
Mogła byc u mnie Maja, ale odmówiłam, ale gdyby padła propozycja artykułu Danusi, nigdy bym nie odmówiła, tak dla mnie to cenne, bo jak każdy z nas, mam wzloty i upadki, raz ogrodem zachłyśnięta, raz rozczarowana, dążąca do idealnego porządku, siły i czas nie pozwalały, to znowu frustracja....a teraz wiem już i śmiało idę do przodu
Milka 15:47, 13 lis 2015

eda napisał(a)
Super Irenko jak miło poczytać normalnie same słowa przed oczami się układają piękni Wy i pięknie przedstawione przez Danusię Ogród przemówił

czasami tylko można pomilczeć, az tak mocno sie to czuje, ja jestem emocjonalna bardzo
A my, jako rodzina, to taka hałaśliwa, jak to się Dana śmiała, bo poznała syna i synową, jak włoska rodzina
sylwia_slomc... 15:52, 13 lis 2015

Irenko doradź w sprawie cięcia grabowego żywopłotu
eda 16:23, 13 lis 2015

Milka napisał(a)

czasami tylko można pomilczeć, az tak mocno sie to czuje, ja jestem emocjonalna bardzo
A my, jako rodzina, to taka hałaśliwa, jak to się Dana śmiała, bo poznała syna i synową, jak włoska rodzina

ha ha czyli normalna
Milka 16:37, 13 lis 2015

zakupiłam jałowca, oczywiście wiadomo, ze Danusia doradziła, sama na to akurat bym nie wpadła, jałowca Miriam, rosną jak małe, złote kulki, mam 3, jeszcze 2 kupię
pójdą tutaj, jeżówki przesadzę, lawendy uporządkuję, berebrys Admiration zostanie bardziej na prawo przesadzony, poszerzę rabatę i a przód pójdą równokostrzewy, pomiędzy bordowa żurawka

tu
jeżówki ida do tyłu, rudbekie wylatują, trawy na brzegu

tu będą wysadzone irysy i uporządkowane róże

codziennie widzę różę na pniu
i co ..nie zauważyłam, ze wielka dziczka z boku wyrosła, Dana tak, do usunięcia, bo osłabia różę
Milka 16:38, 13 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Irenko doradź w sprawie cięcia grabowego żywopłotu

Sylwia, nie mam grabów, koniecznie pytaj Danusię i Marzenkę, jedna ma 40 lat doświadczenia, druga ma od kilku lat i prowadzi różne formy i cięcie
bdan 16:42, 13 lis 2015

Irenko gratulacje, artykuł przeczytany. Jak Danusia pisze, ja również mogę się na "liście obdarowanych" przez Ciebie zapisać.

Teraz będziemy obserwować Twoje działania i zdjęcia przed i po metamorfozie
hanka_andrus 16:43, 13 lis 2015

Irenko, każdy ma swoje za uszami. Jeden śmiech, inny ironię, jeszcze inny kpinki z rodzinki. A tak na prawdę potrzebujemy akceptacji. Akceptacji siebie, swego zachowania, swojej pracy. I jak to otrzymujemy - kwitniemy!
Kwitnij nam długo różyczko Ty nasza! Jesteś wspaniała i Zygmuś też!