Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Kindzia 08:45, 13 lis 2015

Kasik napisał(a)

No jak pragnę zdrowia: dostałabyś klapa na tyłek, ale muszę Cię poinformować,że widziałaś ten turkusowy, a Irenkowego nie widziałaś, bo nie umiem mu zrobić ładnego zdjęcia.

Jak Ty tu tak szybko przyleciałaś...przecież Cię nie ma na forum...obijasz się, wiedziałam, że mi się nie upiecze

Irenko szarogęsimy się u Ciebie...gdzie Ty???

Buziol
Milka 12:13, 13 lis 2015

Gardenarium napisał(a)
Jutro będzie niespodzianka

I to jaka niespodzianka!!!!!!!!!!!!

Danusiu, to ogromne wyróżnienie, docenienie naszej pracy i starań, aby zgodnie z dobrymi obyczajami forum, upiększać ogród i równać do najlepszych
i się poryczałam, bo to taki szczery i piękny prezent, najcenniejszy...nie dla mnie parcie na szkło, ten artykuł jest dla mnie najważniejszy
Bardzo, bardzo Tobie dziękujemy. Nie od razu pisałam podziękowanie, bo jak na złość, zawirowania z netem, w domu tablet ładował się i nie naładował, dziś od rana gonitwa, ale już jestem.

Dziękuję też wszystkim moim gościom, za miłe i życzliwe wpisy, za pamięć, za docenianie naszego trudu. Bardzo jesteście wszyscy wspaniali i kochani

Na konkretne pytania odpowiem, za chwilę, bo chcę jeszcze dać komentarz pod artykułem.
dziękuję Danie kwiatkiem róży New Dawn, zakwitła chyba specjalnie dla niej, jednym kwiatem
potem też Wam podam, jakie cenne rady dostałam, co będę zmieniać i porządkować

a Wam kochani dziękuję kwiatkami od Danusi
Milka 14:18, 13 lis 2015

Kindzia napisał(a)

Jak Ty tu tak szybko przyleciałaś...przecież Cię nie ma na forum...obijasz się, wiedziałam, że mi się nie upiecze

Irenko szarogęsimy się u Ciebie...gdzie Ty???

Buziol

U lekarza, ale nawalił i mam inny termin, wczoraj net i tablet strajkowały, ale zdążyłam niespodziankę zobaczyć i potem buczałam...
a co do szarogęsienia, nie mam nic przeciwko

Kasiu, ja nad Twoją rozplenicą myślałam, zachwycałam się nią i dumałam, co to za piękność, ale do Hameln nie bardzo mi pasuje...najważniejsze, że jest piękna, podzielisz wiosną i jak nic miejsce znajdziesz
Milka 14:19, 13 lis 2015

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)

A jak sie nazywają te mniejsze?jaka to odmiana?

To miały być cisy na żywopłot, metki zgubione i nie wiem, ale mam wrażenie, że nam różne te cisy sprzedali, bo jedne ładnie wszerz idą a inne nie.
Milka 14:20, 13 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Danusiu myślisz, że jeszcze nic nie Wie?

Juz wiem...poryczałam się.
Milka 14:21, 13 lis 2015

abiko napisał(a)
No taki artykuł to duże wyróżnienie. Gratuluję I właśnie tutaj widać jak zdjęcia inaczej mogę oddać magię tego samego ogrodu
Danusiu, czaderskie buty

Bardzo cenne wyróżnienie
A kaloszki boskie, macałam je, są cieplutkie, milutkie i fajnie się układają
Milka 14:25, 13 lis 2015

Pszczelarnia napisał(a)
[img

Danusia, napisałaś u Irenki o dogęszczaniu cisów odwódkowych, że będą inne niższe. Bardzo interesuje mnie ten temat "cisowy". Czy chodzi o inny gatunek, czy tylko przycięcie niżej i dosadzenie "na gęsto"?

Ireno, pytam Danusię u Ciebie na wątku ale przecież Ty to wiesz. O co chodziło z tymi cisami?

Po pierwsze, niektóre za rzadko posadzone, więc jeśli będą szły w górę, z trudem doczekam połączenia, wysokość zostaje na tym poziomie, wyżej nie będą puszczane, podejrzewam, ze mam różne odmiany, bo różnie rosną, jedne już się łączą, więc w planie jest powiększenie rabat z trawami Hameln i dosadzenie na gęsto cisów, bo będą przesuwane o jakieś 60cm.
Odmiana Brzeg stworzyła w tym samym czasie szczelny żywopłot, idzie w szerz i dlatego jest lepsza.
Milka 14:28, 13 lis 2015

hanka_andrus napisał(a)
Byłam z rana, ale trzeba było dać czas gospodyni na odpoczynek. Natomiast Danusia nie próżnowała! Artykuł machnęła i to jaki! Pełen dobroci, serdeczności i nieukrywanej radości z pobytu! Spisałaś się Irenko na medal, razem z Waligórą. Pozdrawiam!

Hanuś dziękuję
Ewa777 14:34, 13 lis 2015

Przeczytałam już wczoraj artykuł Danusi o Twoim ogrodzie Cudowny prezent
Wcale Ci się ne dziwię, że się popłakałaś, bo to bardzo osobista relacja
Pięknie napisany - ale nie ma co tu ukrywać, że Danusia prawdę napisała Macie piękny, magiczny ogród Chociaż go jeszcze nie widziałam na żywo, to znam go ze zdjęć Twojego wątku Pozdrawiam
Milka 14:34, 13 lis 2015

Irenko mam pytanko,widzę tu cisy u ciebie prowadzone w żywopłocik,czy planujesz je prowadzic w niską obwódkę?Tak mi się tu widzi.
Co ile je sadziłaś.
Pytam,bo też chciałabym sobie obwódke z cisów zrobić.
Cis to docelowo wielgachne drzewo ale rozumiem,że jak będę ciąć to i niski zywopłocik /obwódkę z niego otrzymam?
Do tej pory robiłam z niego duże żywopłoty ,teraz chcę jeszcze niskie obwódki.

Miłko, te cisy na wysokość zostają, w sezonie 2 razy cięte, to docelowa wysokość. Posadzone są za rzadko, więc przy okazji przesuwania i powiększania rabaty, dosadzimy kilka, aby było że tak powiem szczelnie