Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródeczek jagody99

Ogródeczek jagody99

jagoda99 14:11, 28 lut 2014

Haniu Aniu dziekuje za odwiedziny
No tak u mnie nudno ze nawet nie ma co pisac strasznie zimno na poniedzialek zapowiadaja taki sztorm ktory dlugo zapamietamy no wiec nie mam pojecia co sie znowu dzieje
W Californi po wiekich suszach teraz takie ulewy ziemia sie usuwa ze zboczy bloto wyplywa na ulice
Deszcz bardzo potrzebny ale nie taki znowu wiec takie skrajnosci pogodowe
Ludzie maja pobudowane domy tam na skalach takich krokwiach podporach to wszystko teraz podmywa woda sa powodzie i znowu caly ludzki wysilek tyle pracy wszystko da w leb bedzie zniszczone
Smutno mi jak na to wszystko patrze
pozdrawiam
hanka_andrus 14:21, 28 lut 2014

Na szaleństwa natury nic poradzić nie możemy, Jak ktoś poluje na tygrysy, to zawsze się może zdarzyć odwrotna sytuacja.
Budując domy na skarpach, właściciele pewnie brali pod uwagę ryzyko lawin, Mam nadzieję, że ubezpieczeni byli.
Ostatnio na Fb pokazywali ludzie, jak skała oderwała się od zbocza i turlała się po polu dobry kawałek, aż zatrzymała się przy ścianie domu. Czasami trzeba mieć szczęście albo pecha.
Jagódko zima już mija, jutro marzec, u mnie pokazały się pierwsze kwiaty podbiału, to znak, że zima pauzuje.
Pozdrawiam ciepło.
Milka 14:31, 28 lut 2014

jagoda99 napisał(a)
Haniu Aniu dziekuje za odwiedziny
No tak u mnie nudno ze nawet nie ma co pisac strasznie zimno na poniedzialek zapowiadaja taki sztorm ktory dlugo zapamietamy no wiec nie mam pojecia co sie znowu dzieje
W Californi po wiekich suszach teraz takie ulewy ziemia sie usuwa ze zboczy bloto wyplywa na ulice
Deszcz bardzo potrzebny ale nie taki znowu wiec takie skrajnosci pogodowe
Ludzie maja pobudowane domy tam na skalach takich krokwiach podporach to wszystko teraz podmywa woda sa powodzie i znowu caly ludzki wysilek tyle pracy wszystko da w leb bedzie zniszczone
Smutno mi jak na to wszystko patrze
pozdrawiam

Straszne, w tym roku mnóstwo anomalii, zwłaszcza w waszych rejonach, tak samo w Kanadzie; przyjaciółka mi pisze, że mają takie mrozy i zimę, jakiej nie pamietają od 25 alt rodowici mieszkańcy
pozdrawiam, powoli i do ciebie wiosna dojdzie
jagoda99 15:18, 28 lut 2014

hanka_andrus napisał(a)
Na szaleństwa natury nic poradzić nie możemy, Jak ktoś poluje na tygrysy, to zawsze się może zdarzyć odwrotna sytuacja.
Budując domy na skarpach, właściciele pewnie brali pod uwagę ryzyko lawin, Mam nadzieję, że ubezpieczeni byli.
Ostatnio na Fb pokazywali ludzie, jak skała oderwała się od zbocza i turlała się po polu dobry kawałek, aż zatrzymała się przy ścianie domu. Czasami trzeba mieć szczęście albo pecha.
Jagódko zima już mija, jutro marzec, u mnie pokazały się pierwsze kwiaty podbiału, to znak, że zima pauzuje.
Pozdrawiam ciepło.

Wiesz Haniu wlasnie sie dziwie i czasem zastanawiam czy ludzie robia tak specjalnie i zyja z odszkodowan bo nie rozumiem
Przeciez w Californi trzesienia ziemi sa czeste i teraz te powodzie ulewy wiec pytam co za sens budowac tak domy
No ale jak piszesz nie mamy na to wplywu pogoda rozne dziwne ludzkie decyzje to juz nie do ogarniecia
pozdrawiam
jagoda99 15:22, 28 lut 2014

irena_milek napisał(a)

Straszne, w tym roku mnóstwo anomalii, zwłaszcza w waszych rejonach, tak samo w Kanadzie; przyjaciółka mi pisze, że mają takie mrozy i zimę, jakiej nie pamietają od 25 alt rodowici mieszkańcy
pozdrawiam, powoli i do ciebie wiosna dojdzie

Irenko pozdrawiam Cie serdecznie dziekuje za odwiedziny
Potrzeba mi Waszego wsparcia to moze jakos dotrwam do wiosny o ile przyjdzie do mnie bo juz zaczynam watpic
jagoda99 15:50, 28 lut 2014

Mam do Was pytanie
Otrzymalam wczoraj nasionka z Chin juz nawet zapomnialam o tym zmowieniu i juz teraz nie pamietam wydaje mi sie ze zamawialam storczyki
Teraz te nasionka wygladaja mi troche duze jak na storczyki sama juz nie wiem
Czy udalo sie komus wyhodowac storczyka z nasion?
Ponoc to bardzo trudne
hanka_andrus 15:56, 28 lut 2014

Storczyki z nasion chyba w sterylnych warunkach i stałej wilgotności. A masz opakowanie? Zrób fotkę.

Na poprawę humoru wstawię Tobie moją wiosnę.
boguslawa_ma... 16:09, 28 lut 2014

Jagódko i ja ci troszkę wiosny posyłam
hanka_andrus 16:21, 28 lut 2014

Bogusina wiosna to taka bardzo radosna,a moja? Rachityczna.
zbigniew_gazda 16:33, 28 lut 2014

Jagódko jeszcze chwilkę i wiosna do Ciebie przyjdzie. Matka Ziemia już się ku słońcu nieźle przekręciła i ono zime przegoni. Pozdrowienia.