Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Enya73 10:49, 20 sty 2013

O matko, to chyba tylko ja mam jeszcze choinkę. Moja jodełka nie chce się jednak poddać, wciąż jest zielona
Milka 10:58, 20 sty 2013

Marzenko, widzę, że juz po kawce jesteś i planujesz wiosnęmiłej niedzieli
Madzenka 11:00, 20 sty 2013

Konstancja30 napisał(a)
Madżenka zachłysnęłam się donicami w pigułce a przecież niby je znam ... som ... w folderze ... zaczęłam mocno myślec o donicach ... o wiośnie i o przedogródku ... po retrospekcji Dany i jej bukszpanowego raju zaczynam to widzieć ... pomroczność jest bo widzę Twe geometrie i kapustę i jej kulki i trafffki ... chyba ostatnia chwila na plany .

Widzisz kochana a ja myśle jak tu zwlaczyć moją kokoszkę w donicach. Co roku obiecuję sobie, że będzie minimalistycznie a potem szaleję, potem stwierdzam za dużo, przesadzam, dosadzam i tak caly sezon Dlatego mam dużo donic bo mnie wiecznie moje kompozycje denerwują i je zmieniam

Ale najwyźszy czas obmyślić nasadzenia.
Przed wejściem będę kopiować Domi czyli donice z kulkami tylko u mnie nie cisowymi ale bukszpanowymi. Jakoś rynek wrocławski ubogi w cisy... Domi pzowolisz się kopiować?
W niskich donicach będą horti. W wąskiej rynnie (jeśli kiedykolwiek dotrze do mnie) chyba będą carexy lub żywopłocik bukszpanowy - jeszcze myśle.... Albo pod wpływem impulsu chwili będzie coś innego...
Mam do wymiany bambusy w ogrodzie zimowym ale dostawca napisal mi, że w marcu dopiero będą mieć aktualną ofertę...
W białych będzie kwiecie kolorowe do kąciku wypoczynkowego...
A jak znam siebie nagle obok szarych pojawią się białe i będzie totalny misz masz.... Dobrze że ten mix będzie w donicach, z ktorymi mozna biegać po dwoch tarasach, przed wejściem i przed garażem
Madzenka 11:03, 20 sty 2013

Domi napisał(a)
Ale masz kolekcję donic! Z tymi podświetlanymi faktycznie jest zonk jeśli chodzi o obsadzenia, bo na wszystkich zdjęciach w katalogach producentów stoją zazwyczaj puste wkoło basenów robiąc za lampy.

Domi u mnie chyba w tym roku będzie jakaś trawka.... Bukszpan nie pasuje bo zbyt formalny, kwiecie inne też nie... Musi być jednorodnie i poczochrane więc obstawiam chyba jakieś carexy
Przejrzałm setki zdjęć tych podświetlanych i wszędzie pokazują puste albo jakieś miniaturowe roślinki...

Joaska napisał(a)
U mnie też dzisiaj choinka się rozebrała, czekamy na wiosnę chociaż za oknem biało i zimno!!\

No to chyba mieliśmy ogólnonarodowe rozbieranie choinek

Zeta napisał(a)
To jak u was już bedzie przekfitać to bede wiedzieć że niedługo u mnie wiosna...

quote=ana_art napisał(a)]u mnie w tamtym roku krokusy zakwitły okolo 26.03... to bylo jakieś 3 tygodnie po Was...

Właśnie w ubiegłym roku przebywając na ogrodowisku odkryłam jak w róznym okresie mamy sezon wgetacyjny i odmienny klimat
Gosiniak napisał(a)
Fotorelacja donicowa świetna i na czasie.....hehe
bo wszyscy się donicami teraz interesują, dzięki bardzo, że się chciało tak dokładnie i ze zdjęciami

Wbrew pozorom nie byłam taka bezinteresowana Robiłam inwentaryzację i tworzyłam plany operacyje dla donic Na plany strategiczne nawet się nie porywam z powodów opisanych wcześniej w odpowiedzi na posta Konstancji
Madzenka 11:06, 20 sty 2013

irena_milek napisał(a)
Marzenko, widzę, że juz po kawce jesteś i planujesz wiosnęmiłej niedzieli

Ze wzjemnościa
Konstancja30 11:06, 20 sty 2013

ogólnoogrodowiskowe rozbieranie choinek .. czy ktoś to odtrambiał ???
Madzenka 11:07, 20 sty 2013

Enya73 napisał(a)
O matko, to chyba tylko ja mam jeszcze choinkę. Moja jodełka nie chce się jednak poddać, wciąż jest zielona

Moja jodła obsypała się jak zwykły świerk, taka sucha była sajgon w domu był w czasie rozbierania i na dodatek zbierała kurz. Natychmiast alergia mi się pojawiła więc z przyjemnością ją wyrzuciłam. Kurcze na starość mam uczulenie na wszystko.... Dlatego coraz poważniej się zastanawiam czy zasłony to dobry pomysł... Skoro po miesiącu od zakurzonej choinki kichałam...
Madzenka 11:09, 20 sty 2013

Konstancja30 napisał(a)

Chyba jakoś tak się samoistnien zebrałyśmy na wiecu
ana_art 11:12, 20 sty 2013

Konstancja30 napisał(a)

NATURA Izuś to sprawiła i chęć wioooosny. Te wczoraj dyrygowałam przy rozbieraniu choinki i pakowaniu bąbek a za oknem śniegu coraz więcej...
Milka 11:25, 20 sty 2013

Marzenko, zajrzałaś na laurowiśnie, jak się mają ? i hebe ?

ciekawa jestem tych donic, kopia Domi?