Ela powiem nieskromnie że mi się podoba wyciepałam jesienią liliowce, piwonie przesadziłam w inne miejsce, dosadziłam kulki i wreszcie widać stipy i miniturowe liliowce
M odgruzował tylko przejazd... Z resztą czeka a codziennie po pracy pada.... Kiedyś pozbiera....
Na tej rabacie nie chce mi zakwitnąć piwonia drzewiasta !!! Wnerwia mnie już drugi rok... A w poprzednim ogrodzie kwitała.... Po przeprowadzce ma focha
Z cieciem bukszpanów i cisów nie musimy się spieszyć, jeszcze mamy cały czerwiec.
Ela ja nie mam zawciagu... To gożdziki miniaturowe też je lubię bo mają szaro-srebrne listki i łodygi i kwiatki dają niesamowity kontrast. Czekam na dzowniki karpackie na ter rabacie ... Zabierają się do kwitnienia.
Teraz jest biało żółty a podem bardziej żółto-zielony. Przez cały rok ładny, ale nie lubię z niego kulek tylko ten żywopłocik. Kulki teź mam . Najlepiej wygląda w połączeniu z zwykłym bukszpanem. Danusia kiedyś pokazywała inspirację zwywopłotu na dwóch poziomach z bukszanu variegata i zwykłego.. Chyba muszę kiedyś coś takiego skomponować .... Chyba nawet wiem gdzie coś takiego zrobie.,.. Ta dam mam natchnienie