Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Lena 07:59, 16 cze 2013

Marzenka zachwycająca paleta barw ! Powojniki śliczne,Rodgersja idealnie pasuje z żurawkami - odgapię
Miłej niedzieli
Madzenka 08:14, 16 cze 2013

Lena napisał(a)
Marzenka zachwycająca paleta barw ! Powojniki śliczne,Rodgersja idealnie pasuje z żurawkami - odgapię
Miłej niedzieli

Odgapiaj do woli
Miłej i słonecznej niedzieli Ci życzę
Madzenka 08:15, 16 cze 2013

monteverde napisał(a)
Powojniki śliczne, dopieszczone i wiem, bo je znam, że kwiaty mają wielkie na zdjęciach tego nie widać Marzenko 10 stron przeleciałam, ruch jak na Marszałkowskiej u Ciebie ale instrucji sadzenia cebul nie obfociłaś

Aniu zrobiłam za mało zdjęc do instruktażu dzisiaj uzupełnię
Madzenka 08:16, 16 cze 2013

Luki napisał(a)

Z tym październikiem to się jak najbardziej zgodze, wrzesień to taka teoria, ale teraz zdarza się przecież taka ciepła jesień, że tulipany mogły by jeszcze wyjśc z ziemi w grudniu. Mój błąd

Ja się nigdy nie mogę powstrzymać przed sadzeniem we wrześniu zdecydowanie lepiej jest je jednak sadzić nawet na początku listopada, Holendrzy tak polecjaą, ale oni mają inny klimat
anula_wn 08:40, 16 cze 2013

no ale powojniki !!!! mus dokupić
ja mam 4 szt....ale kto powiedział , że i u mnie się jakieś stożki nie zmieszczą.....?

polinka 08:48, 16 cze 2013

Marzenka można oglądać i oglądać Twój ogród, i nigdy sie nie znudzi Cieszy oko o każdej porze dnia
Pozdrawiam niedzielnie.
zbigniew_gazda 09:01, 16 cze 2013

Marzenko pięknie jest. A czy możesz pokazać w jakim sąsiedztwie masz powojniki na tych pięknych podporach? Może bym też gdzieś wkomponował. A napisz jeszcze na jaką wysokość przycinasz runiankę i czy te odcięte części po wsadzeniu np. do wody mają szansę się ukorzenić.
Madzenka 10:03, 16 cze 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Marzenko pięknie jest. A czy możesz pokazać w jakim sąsiedztwie masz powojniki na tych pięknych podporach? Może bym też gdzieś wkomponował. A napisz jeszcze na jaką wysokość przycinasz runiankę i czy te odcięte części po wsadzeniu np. do wody mają szansę się ukorzenić.

Zbysiu specjalnie dla Ciebie zrobię dzisiaj zdjęcie z perspektywy
Powojniki na stozkach są pomiędzy wiśniami kiku - shidare a za plecami mają budleje. Do powojników dosadziłam w tym roku austinki. Gdy powojniki przekwitną zaczną szaleć angielki. Ale to chyba dopiero za rok, róże muszą się zadomowić.
Madzenka 10:03, 16 cze 2013

polinka napisał(a)
Marzenka można oglądać i oglądać Twój ogród, i nigdy sie nie znudzi Cieszy oko o każdej porze dnia
Pozdrawiam niedzielnie.

Zapraszam w lipcu na obejrzenie w realu zrobię kameralne spotkanie dla grupy wrocławskiej
Madzenka 10:07, 16 cze 2013

anula_wn napisał(a)
no ale powojniki !!!! mus dokupić
ja mam 4 szt....ale kto powiedział , że i u mnie się jakieś stożki nie zmieszczą.....?

Pewnie że się zmieszcza powojniki to takie zachwycające kwiaty. Cieniutkie pędy i wielkie kwiaty. Na dodatek kwiaty są tak niesamowicie szlachetne. Muszę się tylko nauczyć o nie dbać aby pędy nie zamierały. Pryskam je profilaktycznie w nogach srodkiem przeciwgrzybowym.
W starym ogrodzie miałam pergolę z ławką obsadzoną białymi powojnikami. Do tej pory wspominam to miejsce a za plecami był winobluszcz - niestey nie mam ani jednego zdjęcia a miejsce było urokliwe. Ogród był jednak w zupełnie innym stylu niż aktulany

Kiedyś uzbieram na takie mega nowoczesne pergole ze stali szlachetnej