Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

Magda70 15:08, 12 lut 2013

Gosiniak napisał(a)
O jaki fajny temacik się przypadkiem a może nie przypadkiem zaplątał.....żeby oni tak bez tych gatek, no buciki to już bym zostawiła, wierną kibicką bym została...hihi
U mnie słonko próbuje się przebić, ale na razie chmurki wygrywają.

Ot kibicka by była
Słońca u mnie niet..
Magda70 15:10, 12 lut 2013

ZbigniewG napisał(a)

..

Dziewczyny debatują nad donicami (o gatkach nie wspomnę ) a już widzę jak poprowadzić nowe lilaki i z hortensjami też nie byłoby głupio

Zbysiu...no właśnie jak je ciąć?? bo doczytałam gdzieś, że jak źle przytniesz bez to nie kwitnie...i faktycznie ciachnęłam mój i w zeszłym roku nie miałam kwiatów...

prawda to jest czy też zbieg okolicznośći??
Magda70 15:55, 12 lut 2013

Zeta napisał(a)
Brrrr aż mi zimno

To się ubierz...a nie paradujesz prawie nago
Zeta 16:19, 12 lut 2013

Oj czorcie czorcie ja mam doła bo wieczna znarzlina na dworzu a ty zawsze w humorze hahaha
Magda70 16:27, 12 lut 2013

Czy zawsze...to pojęcie względne
Zapindalam w pracy to i nie mam czasu myśleć za bardzo ostatnio o pogodzie
Pszczelarnia 18:57, 12 lut 2013

Magdo lilaki z hortensjami?
Madzenka 19:00, 12 lut 2013

Magdo bez tniemy zaraz po kwitnieniu a w sierpniu zawiązuje nowe pąki kwiatowe. Tniemy tylko same przekwitłe kwiaty i te gałęzie, kótre nie chcesz aby rosły (te możesz wczesną wiosna wyciąć) . Zauważyłam, że bez kwitnie obficie co drugi rok Mój formowalam w kulę na nóżce (w poprzednim ogrodzie)
gierczusia 20:35, 12 lut 2013

Magda70 napisał(a)
Gabrysiu i Wieloszko... jak on pływał to ja stałam i obserwowałam i za żadne skarby bym do tej wody nie weszła...jestem zmarźluch i już...

W Egipcie w maju byłam i woda w basenie była dla mnie chłodna...więc Morsy zdecydowanie nie dla mnie

Dlatego Madziu do Egiptu trzeba jeżdzić w sierpniu
gierczusia 20:38, 12 lut 2013

Magda70 napisał(a)
ja go nie musiałam wypuszczać...sam sie rozbierał i biegał po śniegu

Ten banan na ryjoku to mi chyba do północy nie zejdzie

Twój Żon to chyba teraz niezłą czkawkę ma
ZbigniewG 20:50, 12 lut 2013

Magda70 napisał(a)
..Zbysiu...no właśnie jak je ciąć?? bo doczytałam gdzieś, że jak źle przytniesz bez to nie kwitnie...i faktycznie ciachnęłam mój i w zeszłym roku nie miałam kwiatów...
prawda to jest czy też zbieg okolicznośći??

Magda odpowiedziała już Marzena, a ubiegły rok był nieszczególny do kwitnienia-nawet bez złego cięcia

tutaj zastosowano sprytny sposób stopniowego podnoszenia wysokości kwitnienia przez usuwanie bocznych gałązek na wybranych pędach i zostawianie pąka na czubku , wyższa szkoła jazdy zwłaszcza że trochę potrwało uformowanie grubego pieńka

Pszczelarnia napisał(a)
Magdo lilaki z hortensjami?
Ewa podsunęłaś mi pomysł bo to była myśl odnośnie ciecia lilaków i hortensji ale gdyby mieć taki lilak nie wypuszczający odrostów i posadzić go obok hortensji to mamy kwitnący krzak od wiosny do listopada