Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

Magda70 13:36, 11 kwi 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Czyli tego carexa w paski już ścinać? Czy lepiej po kwitnieniu? U mnie częściowo ładnie wygląda i nie wiem, jak do niego podejść.

Pszczółko...część ściełam już a część zostawiłam...Chcę porównać jak będzie mi lepiej bo zawsze scinałam wczesną wiosną a potem same kwiatostany usuwałam.
Tak więc jeszcze Ci nie doradzę
Magda70 13:38, 11 kwi 2018

Johanka77 napisał(a)
Nareszcie wracasz! Miłej wiosny!
Śliczniutkie masz kwiatuszki

Wracasz to mocno powiedziane...wczoraj u nas zimno było więc w ogrodzie popoludniu nic nie robiłam, obiadu gotować nie musialam i nie miałam innego zajęcia więc w końcu usiadłam i wlazłam na O

Podglądam w pracy co się dzieje na O ale jakoś ostatnio tyle się dzieje w życiu prywatnym, że czasu na dłużej brak :]
Magda70 13:40, 11 kwi 2018

kasja83 napisał(a)
Jak dobrze Madziu, że jakiś suchy listek u Ciebie dojrzałam-bo u mnie to jeszcze taki bajzel na rabatach,że biegając tu po ogrodach w depresję wpadałam.
Moje ŚŚ też produkują pączki i też się bardzo cieszę-bo mam je drugi sezon.

Słabo się przyglądałaś...więcej listków byś znalazła
A jeszcze nie wszystkie trawy przycięte...jest co robić. Depresji mówimy nie!

Magda70 13:40, 11 kwi 2018

Madzenka napisał(a)
Wiosna, wreszcie wiosna!

O tak!
ren133 14:33, 11 kwi 2018

Magda70 napisał(a)
Rozplenice jeszcze czekają na fryzjera...

No patrz a ja rozplenice ciachnełam już tydzień temu ... mogłam jeszcze trochę poczekać ...
Magda70 14:35, 11 kwi 2018

Moje czekają bo nie mam na nie czasu...
Może jutro uda mi się ciachnąć bo dziś eM jedzie piłkę kopać - a sama nie dam rady ich ciachnąć. Tu już spalinówka pójdzie w ruch.
aleksandra_g 22:07, 11 kwi 2018

Magda70 napisał(a)
Carex montana już zaczyna kwitnąć

jak to k*** kwitnie? ja się jeszcze nie zdążyłam nad nim schylić, żeby przyciąć.... teraz się zastanawiam czy moje przeżyły bo jakoś nie zachęcały mnie do przyjrzenia się im

a jakiej ty kochana spalinóweczki używasz to traw? bo zastanawiam sie co zakupić, żeby poskromić moje potwory
Johanka77 23:57, 11 kwi 2018

Magda70 napisał(a)
Moje czekają bo nie mam na nie czasu...
Może jutro uda mi się ciachnąć bo dziś eM jedzie piłkę kopać - a sama nie dam rady ich ciachnąć. Tu już spalinówka pójdzie w ruch.

Ja cięłam piłą do żywopłotu
Nikita 08:36, 12 kwi 2018

Magda70 napisał(a)

Madzia, czy to stipy tak cięłaś? Ja się własnie zastanawiam czy tylko czesać czy ciąć krótko...
Macham wiosennie.
Magda70 08:44, 12 kwi 2018

aleksandra_g napisał(a)

jak to k*** kwitnie? ja się jeszcze nie zdążyłam nad nim schylić, żeby przyciąć.... teraz się zastanawiam czy moje przeżyły bo jakoś nie zachęcały mnie do przyjrzenia się im

a jakiej ty kochana spalinóweczki używasz to traw? bo zastanawiam sie co zakupić, żeby poskromić moje potwory

To przyjrzyj się....też pewnie coś zobaczysz
Z tą spalinówką do traw to się przejęzyczyłam....tnę je maszyną do żywopłotu.
A spalinówkę muszę nad jezioro zabrać bo za płotem nam krzaczory porosły... A ta spalinówka to jakaś stara - niemiecka...nawet nazwy nie pamiętam.

A tak poza tym...fajnie, że się obudziłaś