Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

ewa004 09:31, 15 kwi 2013

I jakie tanie te szpadelki do kancików 27,99 i nie wygladaja tak źle
Mus na Lidl ruszyć
Rench 10:41, 15 kwi 2013

Grad zniknął,ale na termometrze tylko + 6 ,słonko schowane . Miałam ruszyć jak Wy, na Lidl za łopatą do kańcików,a tu mi córka brykę zabrała.
Same problemy Pozostaje mi tylko nad kawą i kompem siedzieć chyba
Pozdrawiam przy
beta 10:46, 15 kwi 2013

Rench napisał(a)
Grad zniknął,ale na termometrze tylko + 6 ,słonko schowane . Miałam ruszyć jak Wy, na Lidl za łopatą do kańcików,a tu mi córka brykę zabrała.
Same problemy Pozostaje mi tylko nad kawą i kompem siedzieć chyba
Pozdrawiam przy

Reniu, ale szpadelki od czwartku
Rench 10:51, 15 kwi 2013

Dzięki Beata za info ,to się cieszę że mi nie uciekną
Magda70 15:06, 15 kwi 2013

magnolia napisał(a)
te tuje sa sadzone dość rzadko- co 2 metry? Może można je zagęścić- niech zrobią taki żywopłot z kul stykających się ze sobą, nawet tłoczących się, wychodzących ciut na boki.

A pod modrzewiami i przed rozplenica hameln, lub hakonechloa. Fajnie by było żeby trawa była pasem , może podwójnym.Potem dywan niski aż do samego podjazdu z niskiego bardzo jałowca- np Prince of Wales. A w jałowcu jeszcze ich troszkę, 'sypniętych' kępkami- wtedy byłoby takie naturalistyczne przejście od traw w dywan.
Można tam jeszcze sypnąć (- tak ze 250 szt) tulipany Tarda, albo Czosnki ostrowskiego

Jałowiec- ciemnozielony- Prince of Wales,jasny- Golden Carpet, albo niebieskawy o takiej leciuteńko wzniesionej formie-Blue Chip.
Zamiast jałowca może być tez dywan z żurawki- bordowej, ale tu musiałabyś dokładnie dowiedzieć się o odmiany znoszące duże słońce ( ja zwykle unikam żurawek na słońce)
I trzecia rzecz jako dywan- irga 'Major'- bardzo fajna.
Cała rabata wysypana żwirem do irgi i jałowca szczególnie.
Ze żwierem ciekawie wyglądaja takie niskie, płożące rośliny nawet jak sie ich nie dosadzi na całą rabatę, zostawi się trochę tego tła= żwiru po brzegach.

Magnolio...
jeśli zdecyduję się na rozplenicę hameln to który jałowiec najlepiej by pasował?? Bo tak sobie myślę, że jednak rozplenica...
Czosnki już mam 250szt...
i bardzo bym chciała gdzieś tam wcisnąć carex the beatles lub czarną trawe ophiopogon niger...
I czy ewentualnie miałoby to wygląd gdyby dać po ok 2 pasy rozplenicy, carex i jałowiec?? czy już za dużo...

od modrzewi do podjazdu jest 2,9m a długość rabaty 16m

Milka 15:08, 15 kwi 2013

Wpadam na skrzynie, ale coś nie pokazujesz
Magda70 15:10, 15 kwi 2013

irena_milek napisał(a)
Wpadam na skrzynie, ale coś nie pokazujesz

Czasu brak Irenko...ale będą obiecuję
Magda70 15:18, 15 kwi 2013

Dzięki za info o szpadelku do kancików ale taki posiadam już kupę lat

Beta...cioci Alexis nie zapraszaj więcej do siebie
Kasia...weź się w końcu za te skrzyneczki...
Ewa - poczekaj do czwartku z tym lidlem
Renia Ty też
Magda70 15:21, 15 kwi 2013

Ogólnie to Wam powiem...że wysokość skrzyń na początku mnie przeraziła...i jeszcze jak zobaczyłam u innych, że są niższe to już wogóle...

Ale wczoraj jedną już obsadziłam i było bosko...żadnego schylania, kucania, chodzenia na kucki itp...poprostu sobie stałam i sadziłam i siałam...jestem very happy
Milka 15:34, 15 kwi 2013

no to czemu nie pokażesz, będziemy zgapiać, ja chyba!?