Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

Magda70 20:46, 02 wrz 2013

makkasia napisał(a)
Te pasy wrzosowe -rewelacja. A donice szare - taki minimalizm elegancki - już pisałam

Anulka napisał(a)

I teraz myślę intensywnie gdzie zrobić taką rabatę z wrzosami..a miałam wcześniej miejsce pod garażem i pospieszyłam się niepotrzebnie z obsadzeniem..

Pozdrawiam serdecznie

Haha...dzięki...ja jeszcze miesiąc temu zastanawialam się czy nie wywalić wrzosów i trawiastej rabaty tam nie zrobić...ale one teraz tak pięknie wyglądają, że na razie wybiłam sobie to z głowy...

pozdrawiam dziewczyny
Magda70 20:48, 02 wrz 2013

Gabrysia_ napisał(a)

Madzia...no to może być myśl

Tylko chętnych na drogie bonsai jest niewielu chociaż..może...ktoś się skusi
20:52, 02 wrz 2013
Magda70 napisał(a)

Haha...dzięki...ja jeszcze miesiąc temu zastanawialam się czy nie wywalić wrzosów i trawiastej rabaty tam nie zrobić...ale one teraz tak pięknie wyglądają, że na razie wybiłam sobie to z głowy...

pozdrawiam dziewczyny

No wiesz...my tu całe w zachwytach nad wrzosami a Ty z takimi pomysłami się biłaś
Magda70 20:58, 02 wrz 2013

Bo najgorszy w tych wrzosach jest okres przejsciowy...jak jest tylko zielono...ale ogólnie nic tam z nimi nie robię. Raz dostaly nawozu przy okazji jak pod rodki sypałam...nawet nie przykrywam na zimę i za to zawsze jeden lub dwa wypadną. Ale na razie cieszą oczy
Rench 20:59, 02 wrz 2013

Hej Magda
Każda rabata na inną porę roku
21:08, 02 wrz 2013
A ja dalej myślę nad wrzosami..nie mam u siebie żadnych kwasolubych obecnie,miałam wcześniej piękne cztery rododendrony i zmarzły w bezśnieżną zimę i tak zostałam tylko z zasadowymi "kwiotkami"
Magda70 21:11, 02 wrz 2013

Rench napisał(a)
Hej Magda
Każda rabata na inną porę roku

Hejka Reniu
No tak...o tym nie pomyślałam...
Syla 21:16, 02 wrz 2013

Magda70 napisał(a)
Klonik zrobił aut z tego miejsca...niestety za bardzo mu liście przypalało...zapomnialam o tym, że w zeszlym roku było to samu i wiosną go nie przesadziłam. Wczoraj wykopany i wsadzony przy tarasie...

Tak bidak wygląda teraz...

No tak ...... zastanawiałam się cały czas nad tym moim klonikiem , że to niby do donicy przy wodzie .... ale ..... to strona nasłoneczniona i tego się właśnie obawiałam tzn. przypalonych liści .....

tak czy owak inne miejsce dla niego jest

Magda .... do wrzosów ponownie się przekonałam .... no i tak ze mną jest Twoje w donicach za chwilą trysną kolorkiem ....
makkasia 21:17, 02 wrz 2013

Magda70 napisał(a)
Bo najgorszy w tych wrzosach jest okres przejsciowy...jak jest tylko zielono...ale ogólnie nic tam z nimi nie robię. Raz dostaly nawozu przy okazji jak pod rodki sypałam...nawet nie przykrywam na zimę i za to zawsze jeden lub dwa wypadną. Ale na razie cieszą oczy

Te z żółtymi pędami ale też i te srebrne są fajne cały rok, no może zaraz po przycięciu nie wyglądają wyjątkowo ale poza tym są wyjątkowo dekoracyjne
monteverde 22:57, 02 wrz 2013

Magda mam nadzieję, że klonik odżyje na nowym miejscu, bo szkoda by było zmarnować pięknotę a 50 rozplenicami toś mnie zaskoczyła pozdrawiam