Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

Magda70 10:34, 06 lut 2013

beta napisał(a)

dubelek....

ładne to, skąd?

na Gardenię się wybieraszMadziu?
jeżeli mogę spytać to jakie okoliczne szkółki u nas polecasz?

Beatko to Holandia - Keukehof udało mi się tam zawitać w 2012r
Na Gardenię jadę...i mam nadzieję, że nic mi nie przeszkodzi
A roślinki to albo w Bolesławicach http://www.cyprys.slupsk.pl/

Albo u Jeziorskich na granicy Słupska i Kobylnicy...Kambium się nazywają...drogo mają niektóre roślinki...ale można znaleźć coś fajnego i wiedzą co sprzedają...

I jak jedziesz ze Słupska do Ustki to za Włynkówkiem jest skręt w prawo do...no właśnie nie pamietam gdzie...i tam mają prawdopodobnie cisy tanie...na wiosne się wybieram zerknąć co i jak bo tam nie byłam jeszcze...

Magda70 10:38, 06 lut 2013

popcarol napisał(a)
Hej Dziewczyny, Magdo!
wpadłam, zerknęłam, pozdrawiam!

My też pozdrawiamy
beta 10:40, 06 lut 2013

Cyprysa znam, przed nim tez jest szkółka, taka przy ulicy, moze to i Kmbium?

w tym sezonie do bruskowa się tez wybieram, jak były jesienne targi w Strzelinie, to tam się wystawiał Pan z Bruskowa włąśnie i miał całkiem przyjemne ceny, nie zaszkodzi sprawdzić

a słupk ustka to moja "trasa" ,ale nie wiem gdzie ten ogrodnik, musisz koniecznie pokazać
Magda70 10:48, 06 lut 2013

beta napisał(a)
Cyprysa znam, przed nim tez jest szkółka, taka przy ulicy, moze to i Kmbium?

w tym sezonie do bruskowa się tez wybieram, jak były jesienne targi w Strzelinie, to tam się wystawiał Pan z Bruskowa włąśnie i miał całkiem przyjemne ceny, nie zaszkodzi sprawdzić

a słupk ustka to moja "trasa" ,ale nie wiem gdzie ten ogrodnik, musisz koniecznie pokazać

tak to przy ulicy przed realem to Kambium...
O Bruskowie zapomniałam...też zaglądam
Jak mijasz Włynkówko i wjeżdżasz na górkę, jedziesz i jedziesz a potem jest po prawej stronie reklama o ile dobrze pamiętam jakiegoś fitnes i właśnie tej szkółki..i tam jest skręt w prawo nie wiem czy to czasem nie na Włynkowo...

A targi w Strzelinie to każde moje chociaż tyle
Zeta 11:44, 06 lut 2013

Ojoj czorcie dzisiaj bedziesz obchodzić setunieeeeeeeee
Magda70 11:54, 06 lut 2013

lece po szampana w takim razie
gierczusia 12:10, 06 lut 2013

Magda70 napisał(a)

A roślinki to albo w Bolesławicach http://www.cyprys.slupsk.pl/

Albo u Jeziorskich na granicy Słupska i Kobylnicy...Kambium się nazywają...drogo mają niektóre roślinki...ale można znaleźć coś fajnego i wiedzą co sprzedają...

I jak jedziesz ze Słupska do Ustki to za Włynkówkiem jest skręt w prawo do...no właśnie nie pamietam gdzie...i tam mają prawdopodobnie cisy tanie...na wiosne się wybieram zerknąć co i jak bo tam nie byłam jeszcze...

Aaaa jakiś szkółek z bliższej okolicy podać nie możecie ???
gierczusia 12:16, 06 lut 2013

]
Magda70 napisał(a)

i murek gotowy. Tu na zdjęciu jest thuja 9 letnia i jej nie ruszałam tylko usunelam gałęznie. Nie wiem czy dobrze zrobilam bo czytalam gdzies , ze niektore rosliny źle to znoszą jak się je tak wysoko ziemią przysypuje ale już za późno.. i jak na razie trzyma się dobrze.

Po prostu fantastyczna ta podniesiona rabata .., jak ja żałuję ,że mam tak malutko miejsca
gierczusia 12:18, 06 lut 2013

Magda70 napisał(a)

Leć leć szybciutko

Bo ja się tu szykuję korzystając ze zwolnienia lekarskiego ... Ale pssstttt ... Aaa.. I zostawię u Ciebie samochód jeśli można ,żeby mnie policja po pijaku nie złapała
Zeta 12:25, 06 lut 2013

Magda70 napisał(a)

Dobra mam truskawki lejjjjjjjjjjjj