Ale przecież do tej pory chyba było dobrze? Zawsze uważałam, że rośliny w Twoim ogrodzie to same okazy zdrowia. Rh szybko rosły i zawsze miały piękne iście, bukszpany zieloniutkie, żurawki wielkie, z runianki to dywan prawie perski .... no wszystko takie dorodne!!!
Nie wierzę...
Jak będę miała większą chwilę i słońce to wybiorę się na rekonesans z łopatą ... Pozaglądam pod korzenie dokładniej ...
Rh przy huśtawce mają robactwo w korzeniach bo widać , że roślina stoi w miejsu a rośnie już u mnie trzeci sezon ...dlatego zaglądnęłam i się nie pomyliłam ... niestety
żurawki przy Franky Boy były już oglądane choć nie wszystkie ... Te które podniosłam (wyrywkowo) miały dużo robaków które ewidentnie zjadały korzenie
Co roku tłukę ręcznie robactwo ziemne z efektem jak widać chwilowym Mnożą się złośliwie te bestie Spróbuję w tym roku z nicieniami
Jak zawsze pięknie,donice mega eleganckie ,choć jak piszesz są mocnym akcentem kolorystycznym,ale przecież już masz plan,że cisy ten akcent złagodzą.
Jest i będzie przecudownie. Twój ogród to jeden z pierwszych ,który zaczęłam oglądać ,gdy trafiłam na Ogrodowisko. Jestem w nim zakochana bez pamięci,miłością nieustającą .
Jak możesz to pokaż te robale,które znajdujesz pod roślinami.