Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 10:49, 12 kwi 2015

lindsay80 napisał(a)
hej Sylwia, gratuluję donic!
Napisz mi bo widzę, że masz pięknie przycięte berberysy, ja widziałam na swoich, że końcówki mają jakby przymarznięte, czy mogę im te końcówki teraz poobcinać? Mają już listki.
Mam odmiany bagatella i admiration.

Ja bym obcięła Moje berberysy Maria , ponownie obcinam w stanie listnym bo nie chcę aby zbyt wybujały ...
Syla 10:57, 12 kwi 2015

Inne obrazki ...

Syla 10:58, 12 kwi 2015

Syla 11:01, 12 kwi 2015

Paulaa 11:02, 12 kwi 2015

Pieknie Syla u Ciebie i te donice
Syla 11:03, 12 kwi 2015

Właśnie ... dlaczego lubię żurawki .. Za ten kolor , pomimo , że po zimie nie są aż nazbyt reprezentacyjne ale je widać

Juzia 11:14, 12 kwi 2015

Syla napisał(a)

Nie wiem Juzia czy pięnie ... Konieczne będzie zaglądnięcie pod korzenie cisom ... Coś mnie niepokoi ...
Przy rh już grzebałam . Pod korzeniami mnóstwo nie wiem czego , bo to nie wydaje mi się być ani opuchlakiem ani pędrakiem ... Może to mały pędraczek ? Nie wiem jeszcze ...

No nie!

Ale przecież do tej pory chyba było dobrze? Zawsze uważałam, że rośliny w Twoim ogrodzie to same okazy zdrowia. Rh szybko rosły i zawsze miały piękne iście, bukszpany zieloniutkie, żurawki wielkie, z runianki to dywan prawie perski .... no wszystko takie dorodne!!!
Nie wierzę...

Syla 11:21, 12 kwi 2015

Juzia napisał(a)

No nie!

Ale przecież do tej pory chyba było dobrze? Zawsze uważałam, że rośliny w Twoim ogrodzie to same okazy zdrowia. Rh szybko rosły i zawsze miały piękne iście, bukszpany zieloniutkie, żurawki wielkie, z runianki to dywan prawie perski .... no wszystko takie dorodne!!!
Nie wierzę...

Jak będę miała większą chwilę i słońce to wybiorę się na rekonesans z łopatą ... Pozaglądam pod korzenie dokładniej ...
Rh przy huśtawce mają robactwo w korzeniach bo widać , że roślina stoi w miejsu a rośnie już u mnie trzeci sezon ...dlatego zaglądnęłam i się nie pomyliłam ... niestety
żurawki przy Franky Boy były już oglądane choć nie wszystkie ... Te które podniosłam (wyrywkowo) miały dużo robaków które ewidentnie zjadały korzenie

Co roku tłukę ręcznie robactwo ziemne z efektem jak widać chwilowym Mnożą się złośliwie te bestie Spróbuję w tym roku z nicieniami
Syla 11:23, 12 kwi 2015

Miłej, słoneczniej niedzieli dla Wszystkich !!!! Choć słońce coś oszczędne dzisiaj

Muszę uciekać ... Do usłyszenia !!!!

Olili 11:33, 12 kwi 2015

Jak zawsze pięknie,donice mega eleganckie ,choć jak piszesz są mocnym akcentem kolorystycznym,ale przecież już masz plan,że cisy ten akcent złagodzą.
Jest i będzie przecudownie. Twój ogród to jeden z pierwszych ,który zaczęłam oglądać ,gdy trafiłam na Ogrodowisko. Jestem w nim zakochana bez pamięci,miłością nieustającą .
Jak możesz to pokaż te robale,które znajdujesz pod roślinami.