W miejscu gdzie jest wgłębnik stał basen . Ziemia twarda bo glina , na tym jest piasek , następnie zielona sztuczna trawa, na nią położyłam agrowłókninę a w tym sezonie wysypałam otoczak. Miejsce jest wypoziomowane. Oczywiście nie jak pod basen
Sylwia, ciekawa jestem jak wysoki jest przed domem świerk serbski i rododendrony. Nie wiem co zrobic z moimi świerkami, nie chcę by były ogromne a chyba je za gęsto posadziłam, choć mam ich tylko 5.
Wyglądam z utęskieniem zdjęć z ogrodu, jest wyjatkowo piękny.
Ciekawam jak wysokie są Nova Zembla?
Cześć Sonka Mój świerk serbski przed wejściem do domu w tym roku został mocno wycięty Co roku sobie to obiecałam aż nadszedł ten czas i zrobiłam to. Trochę przegięłam i go za mocno ogołociłam no ale on się ogarnie Na razie nie wygląda uroczo ale będzie Teraz nie będę szaleć tylko tak delikatnie będę trzymać go w ryzach.
To samo będę robić z umbraculiferkami . Niestety włażą mi na kable i czy chcę czy nie muszę je ogarnąć licząc się z tym , że będę to pewnie powtarzać co roku ....
Rododendrony przed wejściem do domu jedynie kontroluję przez usuwanie młodych przyrostów i jest ok. To jest odmiana cunningham's white , natomiast z odmiany Nova Zembla mam tylko 2 egzemplarze. Pozostałą ilość wygoniłam z ogrodu. Od taka niefortunna decyzja bo mogłam próbować ratować . Czasu nie cofnę a w ich miejsce posadziłam hortensje i trawy.
Nova Zebla była doszczętnie zgryziona przez opuchlaki . Niestety nie da się czasami dopilnować wszystkiego i pewne straty są.