Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Roztoczańskie klimaty

Roztoczańskie klimaty

Zeta 21:25, 27 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Dobra z ciebie osóbka

Eeee za miękkie serce mam .....kiedyś z litosci prawie schronisko w domciu miałam ...jak mieszkalam z rodzicami ciagle nam jakieś psiaki podrzucali no i zostawały .....kilka do pilnowania firmy daliśmy ....ale 8 psów to już za dużo ...teraz mam dwa to opcja najlepsza ...jeden jest płochliwy i się nudzi sam a z nudów wiadomo same straty... a dwa są zawsze groźniejsze i zajmują sobie czas nawzajem....kiedy Pani nie ma i piłeczka się zgubiła...
Gabrysia_ 21:28, 27 sty 2013

Zeta napisał(a)

Zeta...zwolenniczko biało-czarnych wnętrz,mam pytanie czy masz może pomalowaną ścianę na czarno?
Szukam czarnej farby

No mam i to nie jedną ku zdenerwowaniu mojego Żona i nie tylko
Polecam farbę Para paint ja mam numer P - 1912-5 to jest farba satynowa czuli czytaj matowa....
Farby tej firmy są bardzo drogie ale jeśli chodzi o czerń to najlepsza opcja ....coś zaczęłam czytać u Ciebie że szukasz farby ale nie wiem do czego ???? Bo jak do ścian to najlepsza opcja na rynku ....resztę domu mam pomalowaną na biało zwykłą śnieżką.....

Masz może jakąś fotkę kawałka ściany?
Tak chodzi mi o przemalowanie jednej ściany,teraz jest brązowa,a chcę czarną.
Oj..ja mam dobrze,bo mój M się wcale nie wtrąca do wystroju domu,to ja decyduję co chcę
Wczoraj jeździłam po marketach,ale bida z nędzą jeśli chodzi o czarny
kwiatholandii 21:36, 27 sty 2013

Gabrysia_ napisał(a)

Zeta...zwolenniczko biało-czarnych wnętrz,mam pytanie czy masz może pomalowaną ścianę na czarno?
Szukam czarnej farby

Polecam farbę Para paint ja mam numer P - 1912-5 to jest farba satynowa czuli czytaj matowa....
Farby tej firmy są bardzo drogie ale jeśli chodzi o czerń to najlepsza opcja ....coś zaczęłam czytać u Ciebie że szukasz farby ale nie wiem do czego ???? Bo jak do ścian to najlepsza opcja na rynku ....resztę domu mam pomalowaną na biało zwykłą śnieżką.....

Oj..ja mam dobrze,bo mój M się wcale nie wtrąca do wystroju domu,to ja decyduję co chcę

Ja mam kilka czarnych z Flugera, ale niestety odprzetarć zostaja szare miejsca To minus.
Zeta 21:38, 27 sty 2013

Gabrysia Mam takie zdjęcie ale ńiewiem czy Ci pomoże
Mogę zrobić jutro za dnia jak chcesz
Teraz mam tylko takie

Jak chcesz to jutro mi przypomnij to Ci zrobię fotkę samej ściany za dnia
Zeta 21:40, 27 sty 2013

kwiatholandii napisał(a)

Szukam czarnej farby

Ja mam kilka czarnych z Flugera, ale niestety odprzetarć zostaja szare miejsca To minus.

U mnie nie ma szarych miejsc ale uwaga na tłuste łapki .....niestety czarnych ścian nie mozna myć a już tymbardziej w macie ......natomiast nie proponuję czarnego w połysku bo masakra to jest...
Domi 21:42, 27 sty 2013

Ja też mam pomalowaną czarną ścianę matową farbą PARA. Minus jest taki, że widać na matowym czarnym tłuste ślady po dziecięcych paluszkach.
Domi 21:43, 27 sty 2013

No właśnie Zeta, ja w tym samym czasie pisałam o tym samym
Zeta 21:43, 27 sty 2013

Domi napisał(a)
Ja też mam pomalowaną czarną ścianę matową farbą PARA. Minus jest taki, że widać na matowym czarnym tłuste ślady po dziecięcych paluszkach.

Dokładnie ja wszystkich gonię od tych ścian na dwa metry conajmniej
monteverde 21:44, 27 sty 2013

Zeta napisał(a)

Ślicznoty radochę miały z takiego spaceru pozdrawiam

My też mieliśmy radochę ...były male sarenki i zajączek szarak bidulka.

a psy nie goniły sarenek?

Nieee czasem się zerwą za nimi ale tak to grzeczne są ....kiedyś miałam przypadek ze dzikie psy goniły sarnę na naszą siatkę i biedna przeskoczyła ze strachu i łapki połamała......to było na tej drugiej częsci dzikiej mojego ogrodu .....i psy przedostały się pod siatka dziurami .....które zostawilam dla lisków i innych dzikusków.....wtedy moje psy zaatakowały tamte i je pogoniły.....a biedna sarnę jedna pilnowała z daleka ale nie podeszła do niej a druga przybiegła do mnie ze strasznym szczekaniem .....niestety nie dalo się jej uratować ....dzikie psy to zmora dla wszystkich ....to psy których człowiek nie karmi bo uważa że powinny sobie same coś złowić.....teraz rzadko się to zdarza ale starsi ludzie ze wsi mają takie przekonanie... to było dla mnie straszne przeżycie raz też na spacerze w lesie uratowaliśmy koziołka gonionego przez te same psy.....moje łobuzice je pogoniły a koziołek zmęczony schował się w krzakach czekałam dobre pół godziny aż odpocznie...pilnowałam go przed tymi psami...

no właśnie na wsiach na noc spuszczają te swoje psy łańcuchowe, albo z głodu same się zerwą ostatnio oglądałam zdjęcia sarenki rozszarpanej i muflona, kompletny brak odpowiedzialności gospodarzy i ignorancja jeszcze cały czas panuje
Zeta 21:44, 27 sty 2013

Domi napisał(a)
No właśnie Zeta, ja w tym samym czasie pisałam o tym samym

Telepatia hahaha