Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Roztoczańskie klimaty

Roztoczańskie klimaty

Madzenka 22:44, 29 cze 2014

Zmieniałaś dzisiaj czy odpoczywałaś?
Zeta 22:45, 29 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Zmieniałaś dzisiaj czy odpoczywałaś?

Dzisiaj rozwoziłam korę i wmawiałam sobie że to odpoczynek.
Juzia 23:02, 29 cze 2014

Huehue
Mathildis 16:45, 30 cze 2014

Poczytałam rabatka marzenkowa z buksikami szałwią i trawami bardzo mi się podobuje - coś podobnego mam zaplanowane, ale zobaczymy czy wyjdzie
Mala_Mi 21:39, 30 cze 2014

Zetka nadrabiam miesiąc nieobecności.. jadę po koleii

- szałwie ciąć, albo nisko, albo wyciąć przekwitłe kwiatostany, ja ucinam wszytko bo czasu brak.

- kosmos nie zimuje, ale potrafi sam sie rozsiać.. warto zebrać nasionka i posiać wiosną.. lub aby szybciej to w domciu.. a potem do gruntu.

- przycięte kule z poczochrańców bomba masz ręke do tego

- u mnie werbena jest wszędzie.. ale jak chcesz by kwitła o tej porze, to jedną wykop i do domciu, i rób sadzonki zielne.. łatwo sie ukorzenia

- wszytko piękne ale Maksiu i tak najpiękniejszy.. a ogród tylko do Mai się nadaje... ja już szepnę słówko niech tylko przyjadą Upss.. to ja musze chyba coś w moim ogrodzie popracować, bo zapomniałam o tym przyszłym incydencie
kamasja 09:38, 01 lip 2014

Dziękuję Zetko za powitanie. Twój ogród to bajka (z całą otoczką jego powstania) bo jak pisałaś przeorganizowałaś swoje życie. I wspaniale Ci idzie. A ja właśnie wyprawiłam dzisiaj swoje dziecko do Suśca na kolonię i odwiedzę Twoje strony w niedzielę. Pozdrawiam serdecznie.
makkasia 11:27, 01 lip 2014

Zetka najpierw powiem za Małą MI Ogród do Mai a Maksio najpiękniejszy

Moja przygoda z sianiem werbeny jest podobna do innych najpierw nie wzeszła w ogóle, potem przemroziłam i wzeszła ale już był maj. Sadzonki maleńkie posadziłam do gruntu pod koniec czerwca podrosły ale nie zakwitły. Późną jesienią wykopałam i przechowałam przez zimę w wiatrołapie, tych co nie wykopałam też przezimowały. Teraz werbeny są wielkie ale jeszcze nie kwitną i już nie mogę się doczekać kiedy w końcu to zrobią.
Jeśli chodzi o kosmos czekoladowy chococośtam to będę zbierać nasiona, korzenie niektóre wykopię i spróbuje przechować w doniczce w wiatrołapie, niektóre podsuszę i wsadzę w trociny tak jak dalie a jeszcze kilka pozostawię w gruncie przykryte stroiszem i zobaczymy jaka metoda będzie najpewniejsza aby mieć "swoje" czekoladki w przyszłym sezonie
ściskam
Zeta 12:33, 01 lip 2014

kamasja napisał(a)
Dziękuję Zetko za powitanie. Twój ogród to bajka (z całą otoczką jego powstania) bo jak pisałaś przeorganizowałaś swoje życie. I wspaniale Ci idzie. A ja właśnie wyprawiłam dzisiaj swoje dziecko do Suśca na kolonię i odwiedzę Twoje strony w niedzielę. Pozdrawiam serdecznie.

Oj to szkoda bo ja teraz jadę do rodziców i mnie nie będzie ....ojej a mogłybyśmy kawkę wypić....
Zeta 12:37, 01 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)
Zetka nadrabiam miesiąc nieobecności.. jadę po koleii

- szałwie ciąć, albo nisko, albo wyciąć przekwitłe kwiatostany, ja ucinam wszytko bo czasu brak.

- kosmos nie zimuje, ale potrafi sam sie rozsiać.. warto zebrać nasionka i posiać wiosną.. lub aby szybciej to w domciu.. a potem do gruntu.

- przycięte kule z poczochrańców bomba masz ręke do tego

- u mnie werbena jest wszędzie.. ale jak chcesz by kwitła o tej porze, to jedną wykop i do domciu, i rób sadzonki zielne.. łatwo sie ukorzenia

- wszytko piękne ale Maksiu i tak najpiękniejszy.. a ogród tylko do Mai się nadaje... ja już szepnę słówko niech tylko przyjadą Upss.. to ja musze chyba coś w moim ogrodzie popracować, bo zapomniałam o tym przyszłym incydencie

Dzięki Mi Tyle informacji muszę Teraz to wszystko przetrawić ...ale już wiem że idę do kosmosów nasion szukać ...a one są w przekwitniętych kwiatostanach?
No a werbena niech sie lepiej sieje.....ale mam jeszcze nasionka od Seby więc w przyszłym roku walczę.
A te poczochrańce to sama się dziwię ze tak ładnie wyszło....no zawzięlam się i 6 godz cięłam wszystkie buksy w ogrodzie...i ciągle dokupuję ahhhhh
Szałwię mus wyciąć !!
A werbena to kiedy kwitnie jak sie sieje?? Bo ja teraz kupiłam kwitnącą już... czyli że ona póżniej kwitnie??
Zeta 12:42, 01 lip 2014

makkasia napisał(a)
Zetka najpierw powiem za Małą MI Ogród do Mai a Maksio najpiękniejszy

Moja przygoda z sianiem werbeny jest podobna do innych najpierw nie wzeszła w ogóle, potem przemroziłam i wzeszła ale już był maj. Sadzonki maleńkie posadziłam do gruntu pod koniec czerwca podrosły ale nie zakwitły. Późną jesienią wykopałam i przechowałam przez zimę w wiatrołapie, tych co nie wykopałam też przezimowały. Teraz werbeny są wielkie ale jeszcze nie kwitną i już nie mogę się doczekać kiedy w końcu to zrobią.
Jeśli chodzi o kosmos czekoladowy chococośtam to będę zbierać nasiona, korzenie niektóre wykopię i spróbuje przechować w doniczce w wiatrołapie, niektóre podsuszę i wsadzę w trociny tak jak dalie a jeszcze kilka pozostawię w gruncie przykryte stroiszem i zobaczymy jaka metoda będzie najpewniejsza aby mieć "swoje" czekoladki w przyszłym sezonie
ściskam

O widzisz to i ja muszę takie próby zrobić jak cos to daj znać boczekoladowy kosmos super jest

Czyli najlepsza metoda na werbenę to wykopać i przechować żeby kwitła???
A jak mam nasiona to kiedy siać i ile w tej lodówce maja być....skomplikowane to wszystko... hahahahah
Chyba posieję w doniczki ale najpierw do lodówki.....?????