Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Atelier Ogrodowe...

Atelier Ogrodowe...

Matka 23:18, 02 maj 2013

Ta jasno zielona trawka to mozga?
Marcin89 12:02, 03 maj 2013

Witam witam Pomyślałem, że zagadam, ale nie spodziewałem się tak szybkiej reakcji Fajnie się już robi u Ciebie. Hiacynty kwitną, drzewka wypuszczają liście i pędy, trawki równo przycięte. Porządek musi być

Podziwiam sadzonki hortensji - nie wiem czy udało by mi się je ukorzenić. A Tobie się udało Bonsai też niczego sobie.

A mam ogólnie pytanie o wierzbę japońską 'Hakuro Nishiki' - może Ty będziesz znał odpowiedz albo ktoś inny zauważy. Jak jest z jej zimowaniem? Bo ja posadziłem w pazdzierniku jedną i niestety słabo przezimowała. Tylko na jednym pędzie są młode listki. Czekałem i czekałem i nic z tego. W końcu w tym tygodniu skróciłem pędy mocno. Im bliżej nasady pnia tym drewno wydaje się żywsze.. Może ona jeszcze odbije??
Milka 13:45, 03 maj 2013

Łukasz piękne fotki z trawami
a patyczków tos sobie nieźle nasadzonkował, jak to posadzisz, będzie łał!
Lukas 14:11, 03 maj 2013

Bogda napisał(a)
Ta jasno zielona trawka to mozga?

Tak dokładnie
Lukas 14:13, 03 maj 2013

Marcin89 napisał(a)
Witam witam Pomyślałem, że zagadam, ale nie spodziewałem się tak szybkiej reakcji Fajnie się już robi u Ciebie. Hiacynty kwitną, drzewka wypuszczają liście i pędy, trawki równo przycięte. Porządek musi być

Podziwiam sadzonki hortensji - nie wiem czy udało by mi się je ukorzenić. A Tobie się udało Bonsai też niczego sobie.

A mam ogólnie pytanie o wierzbę japońską 'Hakuro Nishiki' - może Ty będziesz znał odpowiedz albo ktoś inny zauważy. Jak jest z jej zimowaniem? Bo ja posadziłem w pazdzierniku jedną i niestety słabo przezimowała. Tylko na jednym pędzie są młode listki. Czekałem i czekałem i nic z tego. W końcu w tym tygodniu skróciłem pędy mocno. Im bliżej nasady pnia tym drewno wydaje się żywsze.. Może ona jeszcze odbije??

moja wierzba miała przed cięciem śr. ok metra. Po cięciu widzisz jaka jest i bardzo ładnie odbija. Lubi mocne cięcia. Co do zimowania u mnie zimuje bez szfanku, kiedyś juz dawno też rosła u mnie, ale wtedy tata za mocno przyciął i już nie odbiła
Lukas 14:14, 03 maj 2013

irena_milek napisał(a)
Łukasz piękne fotki z trawami
a patyczków tos sobie nieźle nasadzonkował, jak to posadzisz, będzie łał!

Irenko na efekt będzie trzeba jeszcze poczekać. W sumie chciałem spróbować czy się przyjmą i udało się
Marcin89 15:37, 03 maj 2013

Lukas napisał(a)

moja wierzba miała przed cięciem śr. ok metra. Po cięciu widzisz jaka jest i bardzo ładnie odbija. Lubi mocne cięcia. Co do zimowania u mnie zimuje bez szfanku, kiedyś juz dawno też rosła u mnie, ale wtedy tata za mocno przyciął i już nie odbiła

Tak, czytałem, że można mocno ciąć, bo się zagęści i będzie miała odpowiednie rozmiary No i oczywiście barwne, młode przyrosty Zastanawiam się tylko czemu tak marnie przezimowała, bo była okryta włókniną. Najpierw obcinałem końcówki i drewno było martwe.. potem coraz dalej i tak oto doszedłem dość blisko do pnia. Zobaczymy co z tego bedzie
Lukas 22:53, 03 maj 2013

Moje "białe!" tulipany
Lukas 22:56, 03 maj 2013

Lawenda przesadzona do cynkowej bali i hortensja, barwie ją na niebiesko
Lukas 22:59, 03 maj 2013

To jej pierwszy sezon z takimi obfitościami, zawsze mi przemarzała po mimo okryć, ale wysadziłem ją i przechowałem i jest piękna

skalniak i żywopłot