Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka.

Moja działka.

boguslawa_ma... 15:12, 31 sty 2014

WilczaGora napisał(a)

a w moim nadal rosną ...kochane "smolinosy"
mam je w 4 sporych grupach, większość wysiana z własnych nasion
były i u babci i u mamy i muszę je mieć u siebie

Warto mieć takie wspomnienia z rodzinnego domu,ale to się docenia jak się jest w starszym wieku,i nie ma już babci ani mamy
WilczaGora 15:14, 31 sty 2014

boguslawa_madejska napisał(a)

Warto mieć takie wspomnienia z rodzinnego domu,ale to się docenia jak się jest w starszym wieku,i nie ma już babci ani mamy

a ja to jestem taka emocjonalna że...babcia jest, mama jest, a ja potrafię docenić nawet takie małe sprawy...zawsze się bardzo wzruszam na takie małe "dziedzictwa"
boguslawa_ma... 15:25, 31 sty 2014

WilczaGora napisał(a)

a ja to jestem taka emocjonalna że...babcia jest, mama jest, a ja potrafię docenić nawet takie małe sprawy...zawsze się bardzo wzruszam na takie małe "dziedzictwa" [/qu
Fajnie że podchodzisz do tych spraw emocjalnie ja też mam pare kwiatków z ogródka rodziców,mają po 30 lat kwitną i mają się dobrze,aż się czasem dziwie że kwiatek może przetrwać tyle lat
bogumila 15:29, 31 sty 2014

A ja mam tylko 2 szt,trzeba je rozmnożyć bo mają nasionkate lilie były już na tej działce,a ty nie masz Bogusia takich?
Nie mam...też nazywaliśmy je" smolinosami"....ale babci i jej ogródka już nie ma. Rozmnażały się poprzez maleńkie,czarne cebulki rosnące w kącikach liści.
boguslawa_ma... 15:33, 31 sty 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Nie mam...też nazywaliśmy je" smolinosami"....ale babci i jej ogródka już nie ma. Rozmnażały się poprzez maleńkie,czarne cebulki rosnące w kącikach liści.

No właśnie na zdjęciu widać te czarne cebulki,muszę wysiać i zaznaczyć mam takie same żółte,to chyba ci posłałam ,ja je kupiłam jako tygrysie.
bogumila 15:38, 31 sty 2014

No właśnie na zdjęciu widać te czarne cebulki,muszę wysiać i zaznaczyć mam takie same żółte,to chyba ci posłałam ,ja je kupiłam jako tygrysie.
Jeżeli nie ścinałaś łodyg.to powinny wysiać się same.Zobaczymy co u mnie wiosną wyjdzie...
grazyna_olsz... 17:56, 31 sty 2014

I jeszcze lilie które lubię najbardziej

Bogusiu cudne te lilie a kropeczki jak piegi na opalonej dziewczęcej buzi
gierczusia 12:03, 01 lut 2014

WilczaGora napisał(a)

a ja to jestem taka emocjonalna że...babcia jest, mama jest, a ja potrafię docenić nawet takie małe sprawy...zawsze się bardzo wzruszam na takie małe "dziedzictwa"

Kurczę ... A moja calutka rodzinka w bloku mieszka i nie mam żadnego " zielonego dziedzictwa "...achhh , szkoda .....

Ale moj syn ma nawet jeszcze prababcię i pradziadka z czego bardzo się cieszy i ja zresztą też
gierczusia 12:05, 01 lut 2014

A ta ostatnia lilia jest naprawdę powalająca ... Piegi na buzi .... To strzal w dziesiątkę

Buziaki Bogusiu
malgorzata_s... 15:38, 01 lut 2014

Bogusiu mam nadzieję że sobotni sabat aktualny Buziaki.