Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka.

Moja działka.

zawitka 09:09, 10 maj 2015

Bogusiu nie żle przycięłaś ale ----- dół zostaw bo musi się rozrastać a gore jak chcesz typowy stożek to ja obieram sobie czubek stożka I jak tnę to nożyce układam tak na czubku od gory żeby był skos w dół .Twój buksik jest nie duży to długość nożyc będzie akurat Trzymając nożyce uchwytem do gory tnę w dół po lekkim skosie I wychodzi stożek Nie wiem czy dobrze opisałam .Reszta u mnie
ewsyg 14:46, 10 maj 2015

I róża piano ma już pączki.

Nie wygląda mi ta róża na piano. Piano ma nowe przyrosty czerwone, moja jest wręcz bordowa.

Jak bedę na działce to zrobię zdjęcie mojej róży

Na 100% to nie jest piano

Kupowałaś kwitnącą ?
boguslawa_ma... 17:42, 10 maj 2015

ewsyg napisał(a)

Nie wygląda mi ta róża na piano. Piano ma nowe przyrosty czerwone, moja jest wręcz bordowa.

Jak bedę na działce to zrobię zdjęcie mojej róży

Na 100% to nie jest piano

Kupowałaś kwitnącą ?

Ewa masz racje ,to jest róża DUBLE DELIGHT, a piano też kupiłam bo jak ją zobaczyłam na zdjęciu to musiałam ją mieć ,jest mniejsza i ma bordowe listki
jutro pójdę na działkę to zrobię fotkę.
boguslawa_ma... 19:45, 10 maj 2015

zawitka napisał(a)
Bogusiu nie żle przycięłaś ale ----- dół zostaw bo musi się rozrastać a gore jak chcesz typowy stożek to ja obieram sobie czubek stożka I jak tnę to nożyce układam tak na czubku od gory żeby był skos w dół .Twój buksik jest nie duży to długość nożyc będzie akurat Trzymając nożyce uchwytem do gory tnę w dół po lekkim skosie I wychodzi stożek Nie wiem czy dobrze opisałam .Reszta u mnie

Dobrze opisałaś Halinko i robiłam podobnie,ale się bałam że zepsuje,za dwa miesiące zrobię jak radzisz one się zageszczą.
Kindzia 11:49, 11 maj 2015

Powolutku...jak na pierwsze formowanie stożka, to nie jest źle...ja bym jeszcze trochę teraz podcięła...zrób bardziej "stromy".
boguslawa_ma... 20:19, 11 maj 2015

Kindzia napisał(a)
Powolutku...jak na pierwsze formowanie stożka, to nie jest źle...ja bym jeszcze trochę teraz podcięła...zrób bardziej "stromy".

Kasiu dziś jeszcze trochę poprawiłam ,ale teraz widzę że lewą strone muszę jeszcze przyciąć.
boguslawa_ma... 20:26, 11 maj 2015

Ewa to róża piano.

A czy masz może taką róże?Ta mnie martwi bo ona ma jasne listki.

malgorzata_s... 20:27, 11 maj 2015

Bogusiu fajnie wyszło jak z lewej podetniesz to będzie super Na fotkach zawsze lepiej widać co krzywe
boguslawa_ma... 20:30, 11 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bogusiu fajnie wyszło jak z lewej podetniesz to będzie super Na fotkach zawsze lepiej widać co krzywe

Gosia jak na pierwszy raz to chyba niezle ,kule łatwiej zrobić.
Dzięki za ocene.
barbara_kraj... 21:36, 11 maj 2015

Bogusiu, tu masz fotki jak Witek tnie bukszpana w stozek. Aby linia była właściwą pomaga sobie przykładając listewkę

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1424-spotkanie-dolny-slask-czerwiec-2012?page=26