Bogusiu, wszystkiego dobrego w Nowym Roku, oby nie był gorszy od tego.
Zaskoczona jestem śliwą, kurcze to wiosna już chyba nie zakwitnie i śliwek zapewne nie będzie. Szkoda. Ja mam kilka dni urlopu to sobie róże zamówiłam i zastanawiam się, czy je już wsadzać na gotowo, czy tylko w doniczkach zadołować. Muszę poczytać długoterminową prognozę pogody i wtedy podejmę decyzję. Tomanek ładne róże mi przysłał. Polecała mi go kiedyś Kindzia i wtedy kupiłam u niego też dwie róże. Rosną zdrowo do dzisiaj. Mam nadzieję, że te też będą zdrowo i pięknie rosły. Pozdrawiam Bogusiu
Nietypowy ten grudzień. U mnie dziś przestało być wiosennie. Przed chwilą wróciłam ze spaceru i myślałam, że nos mi odpadnie. A na dworze tylko -5. Tym ciepłem to jakiś człowiek rozhartowany
Oglądnęłam zimowe kwiatki, jestem w szoku! U mnie na szczęście takich anomalii nie widzę, i mam nadzieję, że doczekam normalnej wiosny w normalnym czasie. Większość roślin reaguje na światło słoneczne, a tego u mnie ostatnio zabrakło!
Bogusiu, Oby u Ciebie też wiosną było wszystko "po staremu" we właściwym czasie. Życzę tego!
Piękną wiosne miałas w ogrodzie, szkoda ze zima to zniszczy. U mnie tylko krokusy wypuściły kiełki a teraz spory mróz bo -12,5 stopnia było a przy ziemii jeszcze zimniej.Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.