Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka.

Moja działka.

boguslawa_ma... 14:48, 29 gru 2015

Laurka dostała dziś okrycie i czekamy do wiosny.
ewsyg 17:24, 29 gru 2015

Bogusiu, wszystkiego dobrego w Nowym Roku, oby nie był gorszy od tego.

Zaskoczona jestem śliwą, kurcze to wiosna już chyba nie zakwitnie i śliwek zapewne nie będzie. Szkoda. Ja mam kilka dni urlopu to sobie róże zamówiłam i zastanawiam się, czy je już wsadzać na gotowo, czy tylko w doniczkach zadołować. Muszę poczytać długoterminową prognozę pogody i wtedy podejmę decyzję. Tomanek ładne róże mi przysłał. Polecała mi go kiedyś Kindzia i wtedy kupiłam u niego też dwie róże. Rosną zdrowo do dzisiaj. Mam nadzieję, że te też będą zdrowo i pięknie rosły. Pozdrawiam Bogusiu
jona 19:44, 29 gru 2015

boguslawa_madejska napisał(a)
Dziś spacerek na działkę coby kilogramów trochę zgubić,a na działce wiosenne.
Śliwa cały czas kwitnie.

Bratek i prymulka.

Wychodzą przebiśniegi i hiacent.

Róża jeszcze ma pąki ,a i z patyczka się przyjęła.

Nietypowy ten grudzień. U mnie dziś przestało być wiosennie. Przed chwilą wróciłam ze spaceru i myślałam, że nos mi odpadnie. A na dworze tylko -5. Tym ciepłem to jakiś człowiek rozhartowany
boguslawa_ma... 17:15, 30 gru 2015

ewsyg napisał(a)
Bogusiu, wszystkiego dobrego w Nowym Roku, oby nie był gorszy od tego.

Zaskoczona jestem śliwą, kurcze to wiosna już chyba nie zakwitnie i śliwek zapewne nie będzie. Szkoda. Ja mam kilka dni urlopu to sobie róże zamówiłam i zastanawiam się, czy je już wsadzać na gotowo, czy tylko w doniczkach zadołować. Muszę poczytać długoterminową prognozę pogody i wtedy podejmę decyzję. Tomanek ładne róże mi przysłał. Polecała mi go kiedyś Kindzia i wtedy kupiłam u niego też dwie róże. Rosną zdrowo do dzisiaj. Mam nadzieję, że te też będą zdrowo i pięknie rosły. Pozdrawiam Bogusiu

Dziękuję za życzenia.
boguslawa_ma... 17:15, 30 gru 2015

jona napisał(a)

Nietypowy ten grudzień. U mnie dziś przestało być wiosennie. Przed chwilą wróciłam ze spaceru i myślałam, że nos mi odpadnie. A na dworze tylko -5. Tym ciepłem to jakiś człowiek rozhartowany

Dziś u mnie też mrozno
Urszulla 20:55, 01 sty 2016

Wiosna grudniowa się skończyłatylko co z tą śliwą kwitnącą na działce będzie dalej.

U mnie też mrozi, właśnie mi przypomniało się że szyby w aucie nie okryłam i musiałam wyjść na ten mrozik
hanka_andrus 22:25, 01 sty 2016

Oglądnęłam zimowe kwiatki, jestem w szoku! U mnie na szczęście takich anomalii nie widzę, i mam nadzieję, że doczekam normalnej wiosny w normalnym czasie. Większość roślin reaguje na światło słoneczne, a tego u mnie ostatnio zabrakło!
Bogusiu, Oby u Ciebie też wiosną było wszystko "po staremu" we właściwym czasie. Życzę tego!
boguslawa_ma... 07:48, 02 sty 2016

Urszulla napisał(a)
Wiosna grudniowa się skończyłatylko co z tą śliwą kwitnącą na działce będzie dalej.

U mnie też mrozi, właśnie mi przypomniało się że szyby w aucie nie okryłam i musiałam wyjść na ten mrozik

Śliwa napewno już wiosną nie zakwitnie i nie będzie owoców
Nie masz garażu?
boguslawa_ma... 07:51, 02 sty 2016

hanka_andrus napisał(a)
Oglądnęłam zimowe kwiatki, jestem w szoku! U mnie na szczęście takich anomalii nie widzę, i mam nadzieję, że doczekam normalnej wiosny w normalnym czasie. Większość roślin reaguje na światło słoneczne, a tego u mnie ostatnio zabrakło!
Bogusiu, Oby u Ciebie też wiosną było wszystko "po staremu" we właściwym czasie. Życzę tego!

Dzięki Haniu za życzenia,ogród napewno sobie poradzi,żeby nam tylko zdrowie dopisało ,to będziemy działać na wiosnę
Bogdzia 12:02, 02 sty 2016

Piękną wiosne miałas w ogrodzie, szkoda ze zima to zniszczy. U mnie tylko krokusy wypuściły kiełki a teraz spory mróz bo -12,5 stopnia było a przy ziemii jeszcze zimniej.Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.