Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

sylwia_slomc... 12:25, 20 lip 2016

Uprasza się o nasionka tych pełnych kosmosówHmmmm urabiasz zaprawę.....ja będę urabiać klej do tynkowania I uplanowałam sobie poidełko z liścia gunnery( betonowe), może mi się uda zrealizować w trakcie urlopu
ryska 21:04, 20 lip 2016

Cudne widoki, sielskie i takie moje ulubione, jakby okiełznana łąka.
W ubiegłym roku kupowałam pełne kosmosy ale wyrosły zwykłe. Te u Ciebie pięknie się prezentują.
AgataBC 22:28, 20 lip 2016

Gosia dziękuję te podpórki to i do popierania i do naciągania włókniny. Kupiłam ostatnio duży kawał białej i będę szyć.

Ewa część mam kupionych- nie pamiętam firmy ale chyba coś na R. A dużą część zebrałam w ogrodzie botanicznym w Poznaniu. Chętnie Ci wyślę jak zbiorę

Kasia poszukałam i się okazało że mam oregano amethyst falls. Ale takie zwykłe też kwitnie na fioletowo, ewentualnie na biało, ale kwiaty są inne. Kosmos widziałam u kilku dziewczyn na forum i szukałam nasion. Pozdrawiam ciepło
AgataBC 22:33, 20 lip 2016

Sylwia chętnie Ci wyślę jak tylko dojrzeją. Podaj namiary
Zrobiłam kilka warstw i padam.. a takie coś z liścia też kiedyś chciałam robić powodzenia !

Renia ja czekam na maki od Ciebie więc równie chętnie wyślę Ci nasionka pełnych kosmosów
mira 23:41, 20 lip 2016

W skrzyniach taki ład no i pełno ! u mnie już puchy a nowe dopiero rośnie
pełnych kosmosów chyba jeszcze nie widziałam - śliczne no i reszta urocza ale to jak wszystko tu

pozdrawiam
kamila66 00:26, 21 lip 2016

Agcia napisał(a)

Kamila będą ceglane słupki do furtki na ogród i kawałek murka. Właśnie się biorę za fundamenty. No i w planie był też podjazd od bramy pod wiatę z krawężnikami z cegły. To od środy zacznę-mama ma mi pomóc. Pokażę efekty jak skończę.

Pozdrawiam zaglądających !

Agata wiesz ja mam już doświadczenie w tym temacie
Post z 01:30 https://www.ogrodowisko.pl/watek/6285-w-oflisowym-ogrodzie
życzę powodzenia
siakowa 07:47, 21 lip 2016

Agcia napisał(a)

Bardzo mi miło, że ktoś czeka na zdjęcia
Nie ma ostatnio dobrego światła a to mnie skutecznie zniechęca do wyjścia z aparatem. Było w między czasie kilka bukietów ale też nie zrobiłam zdjęć.
Ale coś tam mam.
Dla Ciebie kwitnące w skrzyniach warzywnikowych zwykłe chyba oregano. Meksykańskiego nie znam..

witam się

jesusiczku takie miałam mieć 3 razy podchodziłam i normalnie mi uschły pewnie coś już było nie tak bo one przecież nie ma prawa uschnąć aaa na urlopie byłam a ono na pd tarasie w doniczkach stało... piękne! powidedz czy z takim małych sadoznek to ono szybko rośnie?
AgataBC 09:45, 21 lip 2016

Mira pełno bo kupiłam już gotowe.. ale wysieję jeszcze koper. Pojedyncze kosmosy bardziej mi się podobają. Obecnie zaczynają też kwitnąć kosmosy siarkowe. Z tych pełnych te mozaikowe i białe sobie zostawię. Tylko muszę łodygi nitkami pozaznaczać bo później kolorów nie dojdę

Kamila dziękuję za przypomnienie. Jesteś mocarz lubię samodzielne kobietki z wyobraźnią. Tacy docenią każdy wysiłek. Ostatnio była u mnie rodzina, ja się tu entuzjazmuję, a oni nic.. jakbym o czarnych dziurach rozprawiała.. chyba to za tanie i za mało ambitne rozwiązania.. ech..
Ale wiesz co przypomniałaś mi jak wielką masz działkę! chyba jej całej nie pokazujesz albo tak ją roślinami zagęściłaś, że się zmniejszyła optycznie

Kasia dzięki za spostrzeżenia-będę na te swoje uważać.. myślałam, że jak zioło to nie musi mieć za mokro.. doczytałam, że to odmiana amethyst falls. Chyba nie zimuje u nas. Nie wiem. Mam pierwszy sezon to sprawdzę. Posadzone było nie dawno i widzę, że szybko się rozrasta wszerz, wzwyż i ładnie też zwisa
Nallar 10:27, 21 lip 2016

Agcia napisał(a)
Tak. Stolwijk Gold pójdzie w rabatę wschodnią pod okno sypialni, będzie tam tworzył liściową masę. A Romantica w bylinową różową na pień migdałka. Tak myślę.
A Ty już swoje posadziłaś ??

Moje trafiły do donic, czekam na koniec budowy (przynajmniej jednej ściany) na tle której będzie różana rabata. W planie mam wsadzić powojniki z różami, a jak będzie....
Zdradź proszę jak zdobyłaś palety nakładkowe, składane które wykorzystałaś w warzywniku, moje zaczynają się rozpadać i czas pomyśleć o nowych.
Kosmosy cudne.
siakowa 12:29, 21 lip 2016

Agcia napisał(a)
....
[b]Kasia
dzięki za spostrzeżenia-będę na te swoje uważać.. myślałam, że jak zioło to nie musi mieć za mokro.. doczytałam, że to odmiana amethyst falls. Chyba nie zimuje u nas. Nie wiem. Mam pierwszy sezon to sprawdzę. Posadzone było nie dawno i widzę, że szybko się rozrasta wszerz, wzwyż i ładnie też zwisa

ze niby sucho lubii na skalniaki dobre...a tu zoonk...uschło...ale mi ślinka leci jak tak łądnie o nim piszesz