Agatka, rzuciłaś mnie na kolana dziewczyno . Jest tak pięknie, że szczenna opada . Tyle cudnych kwiatów, te róże, przetaczniki (chyba), a te bukieciki - zakochałam się w nich. Niech się boją krakowskie kwiaciarki - Agata wkracza do akcji . Jest przepięknie i najnormalniej w świecie brak mi słów. Buziaki .
Acha, jeszcze pytanko małe - żurawki rozmnażasz przez podział, czy z nasionami kombinujesz? Tak czy owak wielki szacun, ale ciekawa jestem. Ja kiedyś swoją całkiem sporą marmalade próbowałam podzielić, ale dość niezdarnie mi to wyszło, bałam się, że coś jej zrobię i podzieliłam tylko na dwie. A można było co najmniej na 4 bo wielka.
Łoo ludzie! Kasia -tyle miodku to ja nie zniese.. ale fajnie jak komuś się podoba, ogród z zeszłego roku to dzień do nocy.. przetaczniki i szałwie uderzyły mi do głowy.. róż coraz więcej mam.. bez przywrotnika nie wyobrażam sobie bukietów..
Ale w tym wszystkim muszę zachować rozsądek, wierzę, że wkrótce ogród się zapełni i zakupy się skończą-już widzę, że mam coraz mniej miejsca-a to już dobry znak dla budżetu
Serdecznie Ciebie pozdrawiam-Twój wątek mam od dawna zaznaczony i odwiedzam często-choć po cichu
Tak, dziele je tak jak Łukasz kiedyś u siebie instruował. To bardzo proste się okazuje. Dzisiaj te trzy ostatnio zakupione podzieliłam i wyszło w sumie z Brass Lantern-9szt, Marmalade -7, a Havany-5. Obfoce i pokaże efekt końcowy. Wszystkie sadzonki pobrałam z brzegów roślinek-ostrym nożem odcięłam kawałki z "piętką" i w większośći z drobnymi korzonkami. Narazie wsadziłam do doniczek, ustawiłam w jasnym ale nie nasłonecznionym miejscu i mocno podlałam. Zajrzyj do Łukasza -On pokazywał krok po kroku jak to zrobić
Witam
wpadłam się przywitać i po podziwiać jest co
piękne okazy ogródek uroczy
pastella też mi się bardzo podoba ja mam ją 1 sezon, a ma dość dużo kwiatów
Ja pochodzę z Konina teraz mieszkam pod Poznaniem
pozdarwiam