aya
19:05, 15 lut 2013
Witam serdecznie,
od jakiegoś czasu podglądam Forum, śledzę Wasze poczynania i jestem pod ogromnym wrażeniem metamorfoz, jakich dokonujecie w swoich ogródkach.
Jako zupełnie "zielona" w temacie ogrodnictwa w maju zeszłego roku weszłam w posiadanie małej (300 metrów2) działeczki ROD.
Ogródek nie należy do tych szczególnie "wypielęgnowanych"
. Pierwsze moje działania były skierowane głównie na walkę z chwastami, których nazw nie znam, aczkolwiek zapewniam, że jest ich umnie od wyboru do koloru. Staram się małymi krokami wyprowadzić działeczkę na przyzwoitą drogę
bez użycia chemii (posiadam zwierzaka alergika, w typie wielkiego wrażliwca na wszelkie środki chemiczne).
Chciałam podzielić się z Wami zdjęciami jakie posiadam na chwilę obecną (jest ich sporo
).
Mam cichą nadzieję, że znajdą się osóbki,, które będą mogły udzielić mi porad w kwestii zagospodarowania mojego poletka - gdyż nie ukrywam - kombinuję i kombinuję, ale pojęcia nie mam od czego i jak powinnam zacząć, aby powstało coś sensownego.
Dodam, że w rodzinie nikt nie miał nigdy ogródka (same mieszczuchy
) co nie ułatwia mi pracy
.
Pierwsze zdjęcie to widok z za płotu działkiod frontu.
Tutaj zbliżenie na "domek narzędziowy", za nim jest kompostownik, który też najprawdopodobniej nie jest właściwie przygotowany (bardzo wolno rozkłada się wszystko), ale cieszę się, że jest jakikolwiek
Widok na lewą stronę patrząć od frontu
Również lewa strona ( w kącie z lewej strony zdjęcia widać ogrodzenie frontowe)
Dalsze zdjęcia dodam w kolejnych postach.
Po prawej stronie (której nie widać na zdjęciach - jest miejsce na "warzywnik" (już tam był) i jabłonka.
Zdjęcia są już zrobione po mojej ingerencji - w pierwszych krokach zajmowaliśmy się pieleniem wszytskich miejsc graniczących z sąsiadami, aby nasze "zielsko" nie rozprzestrzeniało się
od jakiegoś czasu podglądam Forum, śledzę Wasze poczynania i jestem pod ogromnym wrażeniem metamorfoz, jakich dokonujecie w swoich ogródkach.
Jako zupełnie "zielona" w temacie ogrodnictwa w maju zeszłego roku weszłam w posiadanie małej (300 metrów2) działeczki ROD.
Ogródek nie należy do tych szczególnie "wypielęgnowanych"

Chciałam podzielić się z Wami zdjęciami jakie posiadam na chwilę obecną (jest ich sporo

Mam cichą nadzieję, że znajdą się osóbki,, które będą mogły udzielić mi porad w kwestii zagospodarowania mojego poletka - gdyż nie ukrywam - kombinuję i kombinuję, ale pojęcia nie mam od czego i jak powinnam zacząć, aby powstało coś sensownego.
Dodam, że w rodzinie nikt nie miał nigdy ogródka (same mieszczuchy

Pierwsze zdjęcie to widok z za płotu działkiod frontu.

Tutaj zbliżenie na "domek narzędziowy", za nim jest kompostownik, który też najprawdopodobniej nie jest właściwie przygotowany (bardzo wolno rozkłada się wszystko), ale cieszę się, że jest jakikolwiek

Widok na lewą stronę patrząć od frontu

Również lewa strona ( w kącie z lewej strony zdjęcia widać ogrodzenie frontowe)
Dalsze zdjęcia dodam w kolejnych postach.
Po prawej stronie (której nie widać na zdjęciach - jest miejsce na "warzywnik" (już tam był) i jabłonka.
Zdjęcia są już zrobione po mojej ingerencji - w pierwszych krokach zajmowaliśmy się pieleniem wszytskich miejsc graniczących z sąsiadami, aby nasze "zielsko" nie rozprzestrzeniało się