Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

ag_zie 08:56, 09 paź 2015

JoannA napisał(a)

Dzieciaki oczywiscie zabierasza ze soba.
pozdrawiam

to będzie wesoło!!!
JoannA 20:06, 09 paź 2015

Kasya napisał(a)
Alez tu cisza...
Pewnie tez mrozno..
Joasiu, dasz znać jak będziesz kopczykowac roze ?

Cisza bo nic ciekawego się nie dzieje. Ogród po kilkudniowych przymrozkach jakiś smutny i mało fotogeniczny.
Na kopczykowanie róż zdecydowanie za wcześnie Kasiu. Dam znać
Zimno Kasiu bardzo aż się nie chce z domu wychodzić. A ja mam jeszcze parę doniczek z roślinkami do wsadzenia. Cebulowe wszystkie też czekają na lepsze czasy.
Pozdrawiam
JoannA 20:06, 09 paź 2015

ag_zie napisał(a)

to będzie wesoło!!!

Damy radę Aguś
Kasya 20:10, 09 paź 2015

JoannA napisał(a)

Cisza bo nic ciekawego się nie dzieje. Ogród po kilkudniowych przymrozkach jakiś smutny i mało fotogeniczny.
Na kopczykowanie róż zdecydowanie za wcześnie Kasiu. Dam znać
Zimno Kasiu bardzo aż się nie chce z domu wychodzić. A ja mam jeszcze parę doniczek z roślinkami do wsadzenia. Cebulowe wszystkie też czekają na lepsze czasy.
Pozdrawiam

Oj zimno, u mnie juz teraz 0 to do rana pewnie z -5 bedzie...
Troche roslin juz poległo po ostatniej nocy
Pampasową jescze trzymam w donicach, mam nadzieje ze nic jej nie bedzie a tylko przygotuje ja do snu zimowego

A bukszpana gdzie wsadziłas ?
Agania 20:14, 09 paź 2015

W tym tygodniu faktycznie chłodem powiało, w domku już grzeje my, a jutro dobrze, że słoneczko będzie, roślinki od Ciebie posadziłam bezzwłocznie, super się poprzyjmowały.....jeszcze zbieram i suszę nasionka dla ciebie, w meteo była zapowiedź deszczu przez cały tydzień, a później ma być coraz cieplej, więc na cebulowe przyjdzie właściwy moment
Pozdrawiam Joanko
JoannA 20:20, 09 paź 2015

Kasya napisał(a)

Oj zimno, u mnie juz teraz 0 to do rana pewnie z -5 bedzie...
Troche roslin juz poległo po ostatniej nocy
Pampasową jescze trzymam w donicach, mam nadzieje ze nic jej nie bedzie a tylko przygotuje ja do snu zimowego

A bukszpana gdzie wsadziłas ?

Bukszpan wsadzony na tej poszerzonej rabacie.
JoannA 20:28, 09 paź 2015

Agania napisał(a)
W tym tygodniu faktycznie chłodem powiało, w domku już grzeje my, a jutro dobrze, że słoneczko będzie, roślinki od Ciebie posadziłam bezzwłocznie, super się poprzyjmowały.....jeszcze zbieram i suszę nasionka dla ciebie, w meteo była zapowiedź deszczu przez cały tydzień, a później ma być coraz cieplej, więc na cebulowe przyjdzie właściwy moment
Pozdrawiam Joanko

U nas tez juz grzejemy od kilku dni. Ten chlod przyszedl za szybko, liczylam na piekna jesien a tu jak na zlosc okropna zimnica. I susza u nas, a zapowiadany deszcz z kazdym dniem sie oddala.
Na cieplejsze dni bardzo licze bo jak nic zostane z ogromna iloscia cebul.
A nasionka moga byc na wiosne.
Pozdrawiam Aganiu
Kasya 09:46, 11 paź 2015

Przyszłam do ciebie ponarzekac na pogodę
Wg prognoz póki co ma Juz nie być mrozu
Ale wg mnie wszystko zależy od tego czy przyjdą chmury
Jeśli noc będzie bezchmurna to znowu temp spadnie poniżej zera..
U mnie dzisiaj zaobserwowalam ok 6 Juz "tylko" -5
Joasiu, jesienią to sie Juz chyba nie pryska asahi, prawda ? Czy można ?
JoannA 10:36, 11 paź 2015

Narzekaj Kasiu Ale to niesprawiedliwe że przymrozki aż tak duże u nas. Rano o 6.30 było u mnie -7. Masakra jakaś, ogród nie wygląda teraz najlepiej. Gdyby nie iglaste w ogrodzie nie byłoby na co patrzeć.
Chmury przyjdą bo z czego ma ten deszcz padać, a od poniedziałku zapowiadają opady. I dobrze bo inaczej rośliny padną nam zimą od suszy fizjologicznej, a to już by była tragedia.
Opryski Asahi należy rozpocząć po wznowieniu wegetacji wiosną, kiedy pojawią się pierwsze liście. Teraz nic nie pryskaj.
Anabell 20:32, 11 paź 2015

Ja nie wiem jaki przymrozek bo długo śpię. Wyszłam podlać iglaki i malutkie obwódki bukszpanowe, a tu rozsadziło kran, czyli dobrze zamarzło.
W sobotę sprzątałam jednoroczne i wykopałam resztę dali.
Ziemia wysuszona pod roślinami.
Mam nadzieję będzie ładnie, bo mam jeszcze dużo do sprzątania i cebulowych z biedronki całą skrzynkę. w tym tygodniu przyjdą przesyłki z dwóch miejsc krokusy. iryski, tulipany, czosnki i głównie cesarskie korony. Te ostatnie mają odstraszać nornice.