Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

BKosimkArt 05:54, 20 cze 2016

Pięknie Joasiu, zachwyca mnie ta róża z różowym środkiem i pomarańczowym na zewnątrz
U mnie właśnie przeszła niezła burza, rynny nie nadążały... U Ciebie też była??
Kasya 08:26, 20 cze 2016

JoannA napisał(a)

Po raz pierwszy wysiałam burak naciowy i teraz się zastanawiam w jakiej postaci go skonsumować. Może macie jakiś przepis na danie z tego warzywa.

ja w sumie tez nie wiem..jak robilam salatke to dodawalam oprocz salaty liscie szpinaku i buraka
ale podobno jak jest duzy i ogonki juz grubie to jest smaczny na cieplo, taki gotowany, poza tym pewnie na botwinke tez sie nadaje..tylko buraka chyba trzeba dodac

alez ty masz ogromniasty trawnik ja to bym pewnie w poprzek jeszcze jakas rabatke pewnie wstawila

fajnie ze sunia juz szaleje i ma gdzie
JoannA 09:51, 20 cze 2016

Dorota123 napisał(a)
Piękny, wypielęgnowany i bardzo elegancki ogród. Dlaczego ja tak nie potrafię działać?

Dziękuję Dorotko
Dużo czasu zajmuje mi utrzymanie ogrodu w takim stanie, a że lubię porządek to dłubię nim w każdej wolnej chwili. I nie pokazałam jeszcze tych bardziej zarośnietych lub rozgrzebanych rabatek bo ogród w nieustających przeróbkach. Kolejne rośliny czekają w donicach na wysadzenie, a ja jeszcze darni nie zdążyłam ściągnąć.
Mnie podobają się Twoje kompozycje roślinne i cudowne dekoracje w ogrodzie. Dlatego często do Ciebie zaglądam żeby podejrzeć jakiś pomysł

JoannA 10:07, 20 cze 2016

Kasya napisał(a)

ja w sumie tez nie wiem..jak robilam salatke to dodawalam oprocz salaty liscie szpinaku i buraka
ale podobno jak jest duzy i ogonki juz grubie to jest smaczny na cieplo, taki gotowany, poza tym pewnie na botwinke tez sie nadaje..tylko buraka chyba trzeba dodac

alez ty masz ogromniasty trawnik ja to bym pewnie w poprzek jeszcze jakas rabatke pewnie wstawila

fajnie ze sunia juz szaleje i ma gdzie

Mam teraz 2 tygodnie urlopu to spróbuję coś z tych liści sporządzić
Trawnik nie jest aż tak bardzo ogromniasty i narazie musi taki zostać bo może kiedyś trzeba będzie jakiś plac zabaw wymyśleć.
Poszerzę tę rabatę z ambrowcem bo tam dojdzie jeszcze jedno drzewo, które ma wypełnić pustą przestrzeń po wyciętej mandżurskiej.
I przerabiam (powiększam) rabatę przed domem bo mam zgodę Andrzeja. Ale tylko dlatego że zamarzyły mu się żółte róże i ochoczo wyraził zgodę na niewielkie przeróbki i nawet róże sam wybrał

JoannA 10:21, 20 cze 2016

BKosimkArt napisał(a)
Pięknie Joasiu, zachwyca mnie ta róża z różowym środkiem i pomarańczowym na zewnątrz
U mnie właśnie przeszła niezła burza, rynny nie nadążały... U Ciebie też była??

Burza przeszła rankiem Basiu i pada do tej pory.
Ta róża to Alchymist i też ją uwielbiam. Ona jak kameleon więc wstawię zdjęcia z różnych faz jej kwitnienia.
Kasya 10:22, 20 cze 2016

och to poszerzanie...ja nie dokonczylam tyle mam darni do zdjecia ze kombinuje jak to zrobic..

a co to za rozyczki sliczne Andrzej wybral ?

i jakie drzewko bedziesz sadzic ? ciekawa jestem co wybralas
JoannA 10:36, 20 cze 2016

Alchymist wczoraj
Kasya 10:39, 20 cze 2016

Alchymist jest piekna i gdyby nie jej rozmar to tez bym ja kupila
JoannA 10:42, 20 cze 2016

Kasya napisał(a)
och to poszerzanie...ja nie dokonczylam tyle mam darni do zdjecia ze kombinuje jak to zrobic..

a co to za rozyczki sliczne Andrzej wybral ?

i jakie drzewko bedziesz sadzic ? ciekawa jestem co wybralas

Różyczki są bezimienne. Opis brzmi róża parkowa morelowa pachnąca
Darni też nie lubię ściągać ale mus to mus
Miałam dzisiaj zacząć działać ale od rana leje i nici z roboty.
Chyba będzie kolejny klon Kasiu ale tym razem Royal Red. Oglądałam już w szkółce wysoki kolumnowy ale rozważam też buka 'Rohan Obelisk'.
JoannA 10:44, 20 cze 2016

Kasya napisał(a)
Alchymist jest piekna i gdyby nie jej rozmar to tez bym ja kupila

Rzeczywiście jej rozmiar jest powalający U mnie zajmuje całą szerokość warzywnika.