kaisog1
22:26, 04 mar 2013
Danusia robi takie tarasy w drewnie a właściwie Witek
I to jak pięknie!
tak wyglada taras na dzień dzisiejszy mam nadzieje ze do świat skończymy ale jak wiadomo jeszcze musi sprzyjać nam pogoda . Tym razem zwracam się z prośba o pomoc w kompozycjach kwiatowych . Ogólnie zależy mi aby taras składał się z roślin zimozielonych ale z wiosennymi akcentami . Z zeszłego roku pozostały mi 4 tuje szmaragdy ok 1 m wysokości i dziś na próbę je przymiezylam do skrzyni.
Chciałabym dokupić jeszcze jedna lub 2 do tej skrzyni tak by w przyszłości powstał mały żywopłot . Ale puki nie urosną chciałabym obsadzić je roślinami żeby zasłonić przerwy miedzy tujami . Zastanawiam się nad posadzeniem pomiędzy nimi bukszpanow w formie kulistej oraz okrywowo bluszcz . Ale mam wrażenie ze nie będzie to dobrze wyglądało . Wąchania się rownież nad trzmielina lub funkia . Natomiast w skrzyniach po prawej i lewej stronie chciałabym trzmielina na pniu . I tu mam kolejny problem nie wiem co posadzić pod trzmielina . Podobają mi się berberysy ale czy to nie będzie za nudne ? Jestem totalnie początkującym " ogrodnikiem " a te 4 szmaragdy to moje pierwsze rośliny w życiu