Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

jula81 22:30, 04 cze 2014

eda napisał(a)
Dziś parno pochmurno i samoloty gwiżdżąąąąą.... Buźiaki

Gwizdały bo Obama zawitał
Ale u nas na podkarpaciu to dziś chłodno było trochę słońca i deszczu.
Pozdrawiam
jola54 22:55, 04 cze 2014

Witaj Haniu! Cudne te Twoje piwonie. Mam w swoim ogrodzie posadzone dwa krzaczki,ale jeszcze w tym roku nie zakwitły.Pozdrawiam
eda 23:39, 04 cze 2014

Piwonie wielgachne super pewnie zapach na kilometr ? Ja nie mam ale za to babcia za płotem mnóstwo jutro zrobię foty paaa spokojnej nocki Hanuś
hanka_andrus 10:59, 05 cze 2014

Jula, Jola Eda, same piękne kwiatuszki u mnie na śniadaniu. Ma być ładny dzionek z odrobiną deszczu w południe. Zostaję dziś w domu, po wczorajszych "ekscesach" na grządkach, czuje stawy i kręgosłup. Mus odpoczywać.
Miłego dnia

Gabriela 13:49, 05 cze 2014

hanka_andrus napisał(a)
loads/p/61/617514/original.JPG[/img]
,chba

Aleja piwonii - chyba tylko Ty tak masz i Dzidka. Warto czekać cały rok na taki efekt. Zrobię sobie też, ale jeszcze nie teraz.
Moje też mnie cieszą na rabatach, ale są razem z innymi kwiatami.
hanka_andrus 14:31, 05 cze 2014

Trochę niefortunnie ją mam, Bo końcówka jest w półcieniu, I nie wszystkie piwonie razem zakwitają. Ale już tego zmieniać nie będę, Za to mam dłużej kwiaty, bo te z przodu kończą to te z zacienionej kwitną.
Dziękuję za uznanie Gabrielo. Ja z kolei na liliowce napalona jestem, ale na razie mam przewagę żółtych i też w kilku miejscach, między roślinami pochowane. Jak już dojdę do dziesięciu, to jak nic rabatkę założę. Nawet z samych żółtych.
A tak mi się skomponowały łubiny sąsiadki z moimi bodziszkami, zawilcami i pasternakiem

Milka 16:24, 05 cze 2014

Uwielbiam Twoją aleję piwoniową i orliki też masz do koloru, nie spotkałam takich połączenie sąsiedzkie wyszło wyśmienicie
szkoda, że nie da nas się klonować do pracy, bo jak dwie ręce i nogi i jeden kręgosłup, to tylko w myślach szybko wszystko idzie, w realu niestety nie
hanka_andrus 16:29, 05 cze 2014

W myślach Irenko, to my jesteśmy perszingi!
Ale i tak w robocie jesteśmy bardziej zawzięte niż niejedna młódka.
I tego się trzymajmy.
jola54 16:44, 05 cze 2014

Witaj Haniu! Dziękuję za różyczki, - piękne! ja kupiłam w tym roku różnych kolorów 5 szt. ale są jeszcze w pączkach. A jeśli chodzi o temat ze znalezieniem kogoś do pomocy, to nawet za pieniądze u nas trudno kogoś znaleść. Wokoło sami starsi ludzie o podobnych problemach co moje, a młodzi są niechętni nawet za zapłatę. Wolą posiedzieć przy piwku za pieniążki babci lub dziadka i wcale sie tego nie wstydzą. Teraz u mnie rozszalała się burza, znowu doleje,a i tak jest już mokro i trawa szybko urośnie.Pamiętam jak w ubiegłym roku stale podlewałam ,a kosiłam tylko kilka razy, a w tym roku tylko w miesiącu maju kosiłam 5 razy i nie wiem już sama co jest lepsze . Haniu, pozdrawiam serdecznie śląc buziaki
Milka 16:51, 05 cze 2014

Masz rację, człowiek pada, ale robi
W końcu jest fota z dalszej perspektywy, ślicznie, zadbane, dopieszczone, jestem pełna podziwu