Aniu, Monisiu! Witam serdecznie. Za przypomnienie miłych chwil dziękuję! Mam nadzieję na więcej takich spotkań w tym sezonie.
Mireczko, każdy może wejść! Nie ma co się czaić za rogiem. Niewiele u mnie ciekawych rzeczy,ale czemuś te pszczoły pracowite zlatują się do mnie! Pewnie dzięki takim kwiatkom jak od Ciebie dostałam przed chwilą!
Tez sieję aksamitki. I nie wstydzę się,że je mam. To znaczy mieć będę.
Pozdrawiam serdecznie!
Opowiem Wam co mi się wczoraj przydarzyło po drodze do ogrodu.
Już po opuszczeniu autobusu MZK na ścieżce do ogrodu, spotkałam pana złomiarza z wózkiem pełnym dobroci metalowych. Mignął mi element świecznika. Pytam czy sprzeda? I za ile. Tak za 5 PLN.Dobiliśmy targu,i wyciągnął mi świecznik w dwóch częściach, wysokości około 70cm, na 3 świece i 3 kulki u góry. Metal - nierdzewka. Muszę tylko poprosić zięcia o pospawanie, bo odpadł jeden element w kilku miejscach.
Nabytek trochę kłopotliwy, bo jeszcze nie do użytku, ale po sklejeniu będzie super! Nawet jakby służyć miał za wsparcie dla róż.
Zdjęcia nie zrobiłam, pokażę jak będzie już akuratny.
Danusiu, u mnie w ogrodzie prawie wszystko z odzysku, albo wiekowe, tak że na jedno wychodzi.
Będę pokazywać, co nieco przy okazji.
W skrzyniach ogrodniczych -takich po jabłkach, w tym roku sadzę dynie. Będą podwyższone rabatki. Wypróbowałam jedną w ubiegłe lato, zdała egzamin. Rozszerzam.
I nie muszę tak nisko się schylać jak do grządki.