Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

10:53, 22 mar 2013
Przyszłam się przywitać i dziękuję za kwiatki "na pocieszenie". U Ciebie od razu robi się raźniej
Przypomniała mi się teraz sentencja wyszyta przez moją babcię niebieską nicią na makatce (wisiała koło pieca) : "...Przy muzyce i robocie, człek zapomni o kłopocie"
Więc żeby nie myśleć o tym co za oknem, włączam muzykę i zabieram się "do roboty"
Dobrego dnia Tobie i Twoim Gościom!
hanka_andrus 13:44, 22 mar 2013

Iwuś! Dziękuję za życzenia! Jak dotąd dzień dobry, Nasionka kann popękały i wystawiły kiełek. W poniedziałek idą do donicy. Wielkie nie urosną w tym roku, ale zadatek na nowe roślinki na przyszły rok będzie.
Jeszcze wzeszły cleome. Dziewczyny, kto nie siał jeszcze nasion cleome, to po wysiewie i podlaniu, zawińcie w reklamówkę i na kaloryfer. 3 dni i są. Ziemią nie przykrywałam.
Spróbuję następne nasionka wykiełkować w ten sposób. Idzie z kolejki werbena, aktualnie moknie w rumianku.

iwonaj 13:56, 22 mar 2013

Witaj Haniu u nas cały dzień wieje i sypie brr widzę że ty także wysiewasz roślinki ja dopiero od 2 sezonów sieję aksamitki, cynie, dalie jest to dobry sposób na powiększenie kolekcji, chciała bym jeszcze kiedyś spróbować posiać inne kwiaty, ciekawi mnie tytoń czy go może miałaś i na jakim stanowisku, podobno jest pachnący?
hanka_andrus 14:25, 22 mar 2013

Miałam tytoń, dostałam sadzonki od Ani-monte, ale posadziłam w niedobrym miejscu i inne roślinki mi go zagłuszyły. Dziewczyny miały w doniczkach w kompozycjach i te im wyszły eleganciusio,
Przetacznik 14:26, 22 mar 2013

hanka_andrus napisał(a)
Iwuś! Dziękuję za życzenia! Jak dotąd dzień dobry, Nasionka kann popękały i wystawiły kiełek. W poniedziałek idą do donicy. Wielkie nie urosną w tym roku, ale zadatek na nowe roślinki na przyszły rok będzie.
Jeszcze wzeszły cleome. Dziewczyny, kto nie siał jeszcze nasion cleome, to po wysiewie i podlaniu, zawińcie w reklamówkę i na kaloryfer. 3 dni i są. Ziemią nie przykrywałam.
Spróbuję następne nasionka wykiełkować w ten sposób. Idzie z kolejki werbena, aktualnie moknie w rumianku.

O i to są dobre wieści, skoro nasiona kiełkują to może jest nadzieja na kolejne pory roku. Pozdrawiam znad już przepikowanych żeniszków : )
hanka_andrus 16:00, 22 mar 2013

Żeniszki moje, jeszcze w kolejce.
Kasiek 16:02, 22 mar 2013

Haniu ,kwiatki przynoslam i laurke
hanka_andrus 18:01, 22 mar 2013

To ja powinnam wstawić swoje z 1 marca! Ale mnie ta wiosenka tegoroczna na manowce wywiodła!
Dziękuję Kasieńko! Miło zobaczyć ogrodowe życie w kolorze! Buziam!
zaga 18:38, 22 mar 2013

Kasiek napisał(a)
Haniu ,kwiatki przynoslam i laurke

No nie nie wierzę! U mnie na ogrodzie śnieg po kolana a tu takie śliczności? Pozdrowionka
Joku 18:44, 22 mar 2013

Hania, genialny sposób z tym kiełkowaniem na kaloryferze. Ale za bardzo grzać on nie może? Podaj trochę więcej szczegółów, proszę.