Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z platanem.

Ogród z platanem.

Agania 19:25, 30 lis 2013

Loosiuu napisał(a)

U Ciebie Świątecznie z tymi świerkami, a lampki powiesisz, chciałabym to zobaczyć właśnie na kłującących
Agania 19:28, 30 lis 2013

Fajnie to wygląda derenie białe, brakuje koloru zielonego?

u mnie jest zielony, a brakuje czerwonego, trzeba o tym pomyśleć dla lepszego efektu u mnie i u Ciebie

pozdrawiam
Loosiuu 10:33, 01 gru 2013

Mam również Dereń rozłogowy 'Flaviramea' obok, ale jest schowany za tawułami. Chciałem go przesadzić, ale bardzo gęsto się wysiał, więc siewki poprzesadzam Świerków nie ubieram, bo są z tyłu domu.
Loosiuu 10:35, 01 gru 2013

Pod te czerwone może runiankę posadzę, to będzie jaśniej na dole
Maria667 11:13, 02 gru 2013

Posadziłam w tym roku 8 ładnych sadzonek runianki . Przeżyła jedna. Od dołu czernieją łodyżki i zasychają. Nie wiem, o co chodzi, bo nie natknęłam się na nikogo, kto ma jakiś problem z runiankami.Myślałam, że to takie bezobsługowe roślniki. Wysadziłam ocalałą w inne miejsce i rośnie. Co im mogło zaszkodzić? Przecież nie ściółkowanie korą?
Loosiuu 12:54, 02 gru 2013

Już idę
Maria667 12:58, 02 gru 2013

Loosiuu napisał(a)
Witaj. Zapytałaś się mnie o runiankę. Napisałaś, że pędy od dołu czernieją łodyżki i zasychają. Czy zaobserwowałaś przed tym biały nalot lub może jakieś kropeczki jaśniejsze lub czerwone plamy?

Nie, nic nie zauważyłam. Dopiero, jak łodyżki zaczęły się jakoś tak pokładać zaczęłam je oglądać, co się stało.
Wszędzie czytam, ze runianka taka ekspanywna (i taka chyba jest, bo z początku ładnie się rozrastała), a tu masz: niespodzianka.
Może to susza? Co prawda ogród był regularnie podlewany, ale to nie to samo, co natura.Może jakiś grzyb?
Nie wiem...
Agania 22:31, 02 gru 2013

Odpisałam Ci w wrzosach u mnie, runianka choruje? ja dopiero posadziłam, mam nadzieję, że się szybko rozrośnie i niebędzie chorowała
Robaczek 22:37, 02 gru 2013

Witaj Filipie!
Do lektury Twojego wątku zachęcił mnie oryginalny awatar - piękna jest kora platana, a jesli jeszcze uwieczniona we wspanałym ogrodzie botanicznym UJ w ukochanym Krakowie to nie mam pytań
Wybrałeś majestatyczne drzewo na centralne miejsce w swoim ogrodzie, podziwiam jego urodę już teraz, a przecież to dopiero początek jego długiej, obiecującej kariery u Ciebie!
Piękne rabaty, minimalistyczne, ale urozmaicone i ciekawie skomponowane. Cudna wisnia Kanzan!
Widziałam, ze z powodzeniem uprawiasz hostę w donicy - mam w związku z tym pytanie. Jako totalny ignorant w temacie hościanym (zwanej przeze mnie kapustą, z racji nieskrywanej niechęci do tego gatunku) zamierzam dać jej szansę u siebie i przetestować właśnie w donicy, na wiosnę. Czy lepiej posadzić ją od razu do większej donicy czy tylko o rozmiar większej niż ta kupna?
Pozdrawiam serdecznie!
Zielona 22:47, 02 gru 2013

Różana Kasia opanowuje Ogrodowisko A ja myślałam, że to Filon coś nowego wrzucił.
Z pozdrowieniami dla Was obojga Ja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies