Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z platanem.

Ogród z platanem.

Syla 22:11, 18 cze 2013

Loosiuu napisał(a)

Nie trzeba, ale jeśli się chce zagęścić to to podobno działa. Szefowa w pierwszej części swojego wątku pisała, że można ścinać nawet równo z ziemią, ale nie wiem jak w praktyce. Na pewno będę robił eksperymenty. Teraz niech sobie tak z trzy latka ładnie rośnie sama

Nawet nie wiedziałam odnośnie runianki i przycinania .... u mnie się pięknie bez cięcia rozrosła w przeciągu dwóch sezonów ..... Filip ogród dopieszczony i piękny .....podziwiam
Loosiuu 22:11, 18 cze 2013

Może nie są tanie, ale szybko się ukorzeniają
Loosiuu 22:18, 18 cze 2013

Sylwio dziękuję Z runianką będę eksperymentował
Madzenka 22:33, 18 cze 2013

Loosiuu napisał(a)
Sylwio dziękuję Z runianką będę eksperymentował

Runianka potrzebuje
A) wilgotnej ziemi
B) półcienia

Jeśli ma spelnione te warunki nie trzeba przycinać. Jeśli punkt A lub B zawodzi - trzeba ciąć aby się rozkrzewiała. U mnie po założeniu nawadniania (jest podlewana zraszaczami) wybujała bosko mimo palącego słońca.
Maria667 23:00, 19 cze 2013

Ładną runiankę kupiłeś, ładnie rozrośnięta. Też mam tegoroczną, sadzoną wiosną i już widać odrosty. Rzeczywiście jest zadarniająca i szybko będzie z niej kobierzec.
Pozdrawiam.
Loosiuu 21:28, 20 cze 2013

Werbena patagońska zaraz rozkwitnie

Jeżówka purpurowa również w pączkach

Lawenda już kwitnie

Loosiuu 21:30, 20 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)

Runianka potrzebuje
A) wilgotnej ziemi
B) półcienia

Jeśli ma spelnione te warunki nie trzeba przycinać. Jeśli punkt A lub B zawodzi - trzeba ciąć aby się rozkrzewiała. U mnie po założeniu nawadniania (jest podlewana zraszaczami) wybujała bosko mimo palącego słońca.

Ja swoją będę musiał na pewno podlewać, bo w tym miejscu mało pada. Liczyłem się z tym, gdyż jest tam dość słaba gleba, więc będę mógł nawozić nawozami płynnymi. Wstępnie będzie to Florovit, potem może dorobię się własnych gnojówek Na razie widać, że pociemniały jej liście. Chyba chce kwitnąć, ale pouszczykuję kwiatostany

kaisog1 21:43, 20 cze 2013

Filip runianka się martw - podlewać też pewnie nie będziesz musiał... Moja rośnie między hortensjami pod dachem. Nie podlewam jej w ogóle. Żyje i ma się świetnie, hortensje zresztą tyż
13:00, 21 cze 2013
Mam nieuleczalnego fisia - zaglądam do cudzych ogrodów, ogródków podczas każdego spaceru. Ogladam Twoje zakątki i detale i cieszę się nie muszę tego robić dyskretnie i zawsze wychodzę z jakimś pomysłem, dobrze, że opisujesz rośliny, korzystam z doświadczeń Twoich i Twoich Gości.
Pozdrawiam
Loosiuu 15:07, 21 cze 2013

kaisog1 napisał(a)
Filip runianka się martw - podlewać też pewnie nie będziesz musiał... Moja rośnie między hortensjami pod dachem. Nie podlewam jej w ogóle. Żyje i ma się świetnie, hortensje zresztą tyż

Na razie czekam, aż się ukorzeni to ją dopieszczam

Iwa napisał(a)
Mam nieuleczalnego fisia - zaglądam do cudzych ogrodów, ogródków podczas każdego spaceru. Ogladam Twoje zakątki i detale i cieszę się nie muszę tego robić dyskretnie

Ja też tak robię Gdyby nie forum zapewne połowy roślin bym nie znał...