Betka
14:12, 18 sty 2015

Moniko miło że zajrzałaś i cieszę się że podoba ci się zakątek z niebieskim oknem.
Nad mostkiem w tym kolorze owszem zastanawiałam się ale jakoś odwagi mi brak
może kiedyś ?!
Rabata przy "szopie" jest w stylu wiejskim - jak u babci
Nie ma tam nowości roślinnych za to są rośliny jakie łatwo dostać. Rosną tam na rogu winobluszcz,powojnik (były dwa został jeden ) róże : różowa i fioletowa w towarzyskie lawendy ( na początku rosły tam też żurawki ale lawenda zasłoniła je zamieniłam je na szałwię ) ,ostróżka biała i niebieska, łubin, kosaćce, goździki i jeszcze coś ale nazwy nie znam.
Ostróżka jest rośliną wieloletnią a jak obetniesz kwiaty po przekwitnieniu to powtórzy kwitnienie.
Jednoroczne są w porządku ja zawsze siałam ale stwierdziłam że sporo z nimi zachodu i tylko jeden rok radości z kwiatów. Oczywiście mają swoje zalety są piękne i świetnie potrafią zmienić wygląd rabaty
co roku inaczej. Zawsze przy zakupie nasion kuszą mnie te jednoroczne i kupuję pomimo wszystko
Dla Ciebie fotorelacja z tego miejsca
LATO 2013

JESIEŃ 2013
Nad mostkiem w tym kolorze owszem zastanawiałam się ale jakoś odwagi mi brak

Rabata przy "szopie" jest w stylu wiejskim - jak u babci

Ostróżka jest rośliną wieloletnią a jak obetniesz kwiaty po przekwitnieniu to powtórzy kwitnienie.
Jednoroczne są w porządku ja zawsze siałam ale stwierdziłam że sporo z nimi zachodu i tylko jeden rok radości z kwiatów. Oczywiście mają swoje zalety są piękne i świetnie potrafią zmienić wygląd rabaty

Dla Ciebie fotorelacja z tego miejsca

LATO 2013

JESIEŃ 2013