Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe skarby

Ogrodowe skarby

Patrycja_KG_Lu 08:04, 06 lip 2026

Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Gosialuk 11:03, 06 lip 2026

Fajnie, że choć koleżanka wstawiła zdjęcia ogrodu w letniej odsłonie.
Gęsto się zrobiło na rabatach.
anabuko1 12:55, 06 lip 2026

Beako, Twój ogród to miejsce, w którym zatrzymuje się czas

Patrząc na Twoje zdjęcia z mam wrażenie, że weszłam do zielonej galerii sztuki, a nie tylko do ogrodu.
Masz tu wszystko: naturę, sztukę, spokój i magię.

Strefa relaksu - wiklinowe fotele, latarenki na drewnianych nóżkach i ta przepiękna rzeźba syreny na księżycu. Idealne miejsce na wieczorną herbatę.

Bajkowa altana - metalowy łuk opleciony zielenią, fioletowe clematisy, rdzawe dekoracje i ten niebieski akcent okna w tle. Jak z ilustracji.
Leśna ścieżka - wysypana korą, otoczona hostami i trawami. A na końcu biała rzeźba dziewczyny wśród fioletowych kwiatów. Czuć tu spokój i tajemnicę.
Kawiarniany kącik - białe, ażurowe krzesła pod drzewem, stolik z koronką i mała fontanna na pniu. Elegancko i bardzo nastrojowo.
Uwielbiam jak łączysz faktury! Gigantyczne hosty, zwiewne trawy, bordowe liliowce na tle ciemnych liści krzewów. I te róże! Intensywne, pełne, aż pachną przez ekran.
A drewniany mostek otoczony żółtymi kwiatami? Czyste słońce w ogrodzie ☀️

Detale, które robią klimat
Anioły ze skrzydłami na słupach, biała poidła dla ptaków ukryte w zieleni, rdzawe rzeźby między liśćmi... Widać, że każda dekoracja ma u Ciebie swoje miejsce i historię. Tworzysz nie tylko rabaty, tworzysz nastrój.

Beako, czuć w tym ogrodzie pasję i rękę wzorowej ogrodniczki. To nie jest "tylko trawnik i kwiatki". To przestrzeń do życia, do zachwytu, do bycia.
Pozdrawiam serdecznie
Betka 19:31, 10 lip 2026

Patrycjo, dziękuję Ci bardzo za fotki. Ja ze spotkania nie mam nic (ale wiesz dlaczego).
Ogród w twoim obiektywie wygląda zupełnie inaczej.
Niby to miejsce znam na pamięć, ale miło było odkryć je na nowo.
Dziękuję.

Ania, nie wiedziałam, że mój ogród może być odbierany tak artystycznie. Fajnie było poczytać.
Dziękuję.
Margo2 22:58, 10 lip 2026

Pięknie.
mam nadzieję, że kiedy i ja będe mogła zobaczyć go na żywo.
Patrycja_KG_Lu 21:12, 17 lip 2026

Uczę się nowego aparatu. Trafiłam na prawie złotą godzinę dziś w ogrodzie Beaty i szkoda mi było nie poćwiczyć. Wieczorem inaczej światło podkreśla jej ogród.

Mój ulubiony fragment ogrodu - elfka pośród roślinności.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Betka 11:32, 24 lip 2026

Betka 11:34, 24 lip 2026

Betka 11:35, 24 lip 2026

Betka 11:39, 24 lip 2026