Cudna porcja zdjęć - uwielbiam te widoki u Ciebie .
U nas przy stacji są róże w dobrych cenach ale nie wiem czy mają niskie, widziałam wielkokwiatowe i kupiłam dwie na pniu szczepione po 30zł
Kurcze tam myślę, ładnie wyszło i róże bardzo będą pasowały, ale o ile pamiętam chciałaś ciut zasłonić od drogi, sam lilak średnio zasłoni, może morning ligta dodać jeszcze, albo jedną lespedenzę dwubarwną... Ona jest zwiewna, lekka i kwitnie jesienią kidy już żadne krzewy nie kwitną, jak myślisz? A widok ogólny bardzo ładny choć do tej lawendy nadal nie mam przekonania jakoś w Mai raz pamiętam było, że róże z lawendą słabo rosną bo zabiera im składniki pokarmowe, mimo, że wizualnie bardzo do siebie pasują
Przed placyk iem mam jeszcze sporo trawy która można zamienić na rabaty. Za jakiś czas nad tym pomyśle i wtedy zakryje trochę placyk . Wiesz ja tak mało korzystam z niego ze stwierdziłam po co go zasłaniać hahahha lawendę jeszcze przynęty i zrobię sadzonki. Nad trawa i też myślałam będę dzieliła je więc coś tam upchne. Pasują mi tam traw takie strzeli te do na inne miejsca tam nie ma. Jakoś mało trawy usunęłam haha
Twoje propozycje muszę wygooglować
Dzięki za odwiedziny
Trzymam kciuki będzie pięknie bo Ktoś Kto stworzył tak piękne miejsce jak Ty na bank ma wyczucie smaku i poczucie piękna, jest estetą. Ja się ciągle uczę, a do lawendy jakoś nie zapałałam miłością po prostu podoba mi się tylko w ogrodach śródziemnomorskich i gdzie indziej mi nie leży. Ale większość ogrodników jest w niej zakochana ot taka moja ułomność przywrotnika też nie mam bo na fotkach do mnie nie gada, a w realu jeszcze nie widziałam, albo mi się w oczy nie rzucił
Beatko jestem!
Podziwiam twoje dekoracje wiosenne i donice ładnie dobrane. I dodatki suuper.
Piękna Wiosna. Już masz gdzie posiedzieć. Pooglądać ogród z kawka na relaks.
Pozdrawiam cieplo
Sylwia jesteś pierwszą osobą która nie lubi lawendy! Ja ją lubię za kwiaty i za to że jest zimozielona taka urocza krzewinka
Jak znam siebie to pewnie jeszcze coś zmienię hahhaha
A tak wogóle to się za czerwienią od komplementów. Dziękuję
Aniu dziękuję bardzo za pochwały również pozdrawiam
Cóż poradzić, może mi się kiedy odmieni, masa motyli do niej przylatuje i nawet to mnie nie przekonuje już wolę sadźce do nich też motyle lecą. Lawendy jakoś od początku nie polubiłam i jest to zawsze ostatnia roślina w ogrodniczym, która moje oko przykuje.
Lawendowe pola piękne, ale ja bym nie chciała...nie wiem czemu właściwie....
Od początku nie polubiłam i chyba tyle. Na tym forum pewnie jestem jedyna
Przypomniała mi się taka historia...znajomi nie ogrodowi na urodziny przynieśli mi piękne drzewko lawendowe, na pniu, tą francuską......a ja potem po ogrodzie ustawiałam i ustawiałam, tak żeby jej nie było widać Doniczka mi po niej została i stoi, bo doniczka ładna