blackstork
00:22, 17 kwi 2013

Kupiłem opryskiwacz i roundup koncentrat. Wkrótce rozpocznę zwalczanie chwastów, o ile pozwoli na to pogoda.
Danusiu, jeśli mogę się tak zwrócić osobiście
, chciałbym zapytać co mam zrobić z ziemią. Generalnie podłoże jest u mnie dość gliniaste, powoli sprzątam gruz i pozostałości po budowie, a do tego przekopuje już co się da - sądzę, że to nie zaszkodzi. Postaram się przekopać, ile się uda ręcznie potem chciałbym rozrzucić ziemię - pryzmę humusu, o której pisałem i już tutaj próbować formować teren, rozprowadzić instalację elektryczną plus ewentualnie wykonać drenaż (podłoże dość gliniaste) i myślę o tym by wyciągnąć go pod tuje - które chciałbym posadzić docelowo wokół ogrodzenia).
Po rozrzuceniu humusu jeszcze raz przekopać (ma to sens?), a następnie przebronować i uruchomić glebogryzarkę. Na taką warstwę nawieźć ziemię urodzajną - i teraz znowu pytanie czy jeszcze raz to mieszać glebogryzarką i bronować.
Czy takie prace będą wystarczające lub może część jest nadmiarowa?
Danusiu, jeśli mogę się tak zwrócić osobiście

Po rozrzuceniu humusu jeszcze raz przekopać (ma to sens?), a następnie przebronować i uruchomić glebogryzarkę. Na taką warstwę nawieźć ziemię urodzajną - i teraz znowu pytanie czy jeszcze raz to mieszać glebogryzarką i bronować.
Czy takie prace będą wystarczające lub może część jest nadmiarowa?