hanka_andrus
17:15, 11 lut 2011
Dołączył: 20 lis 2010
Posty: 34408
Bieżemy 1,5 -2 kg dyni,włoszczyznę(oprócz kapusty],2 ziemniaki,przyprawy(pieprz,sól,chili,kolendrę,gałkę muszkatołową).
wykonanie:
Dynię obieramy ze skórki,wykrawamy środek z nasionami(nasiona można wykorzystać do jedzenia)
Włoszczyznę i ziemniaki kroimy w kostkę,,doprawiamy solą.W połowie gotowania dodajemy pokrojoną w kostkę dynię.Gdy warzywa zmiękną miksujemy blenderem,Otrzymujemy piękny krem.Dodajemy przyprawy-kolendrę,gałkę ,szczyptę chili, ewentualnie pieprz.Porcjujemy i ................
na każdą porcję dodajemy kilka kleksów śmietany.

Smacznego!
Sezon na dynie co prawda minął,ale może w ogródku warto znaleźć miejsce na te rarytasy?
wykonanie:
Dynię obieramy ze skórki,wykrawamy środek z nasionami(nasiona można wykorzystać do jedzenia)


Włoszczyznę i ziemniaki kroimy w kostkę,,doprawiamy solą.W połowie gotowania dodajemy pokrojoną w kostkę dynię.Gdy warzywa zmiękną miksujemy blenderem,Otrzymujemy piękny krem.Dodajemy przyprawy-kolendrę,gałkę ,szczyptę chili, ewentualnie pieprz.Porcjujemy i ................

na każdą porcję dodajemy kilka kleksów śmietany.



Smacznego!
Sezon na dynie co prawda minął,ale może w ogródku warto znaleźć miejsce na te rarytasy?
____________________
sezon 2017 u hanusi sezon 2017 u Hanusi Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon Ogródek Hanusi - kolejny sezon * Ogródek Hanusi po zimie
sezon 2017 u hanusi sezon 2017 u Hanusi Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon Ogródek Hanusi - kolejny sezon * Ogródek Hanusi po zimie