Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Tosi

Ogród Tosi

malkul 09:01, 08 maj 2015

sesleria lub carex
Malgosik 09:08, 08 maj 2015

jakiego masz klona w prostokąciku żwirkowym?
Ludwika 09:33, 08 maj 2015

Tosiu, tę rabatę z latarnią masz wysypaną białą marianną? Jeśli tak, napisz, proszę, jak się ten kamyczek sprawuje, brzydnie z czasem, brudzi się bardzo?
siakowa 09:34, 08 maj 2015

Ludwika napisał(a)
Tosiu, tę rabatę z latarnią masz wysypaną białą marianną? Jeśli tak, napisz, proszę, jak się ten kamyczek sprawuje, brzydnie z czasem, brudzi się bardzo?

nie brudzi się...ale białego to on nie przypomina po deszczu...zaczyta byc wtedy beżowo-łososiowy...
Toszka 09:41, 08 maj 2015

Magda70 napisał(a)
Jestem...

sesleria fajnie będzie wyglądać...dziś wieczorem wrzucę fotki z dnia wczorajszego...będzie i sesleria na fotkach z uroczymi pędzelkami

Zurawki są bordowe - sesleria zielona. Tu jest różnica. Ale w/g mnie i tak będzie git. Zresztą zawsze za 2 lata mozesz wymienić na coś innego jak Ci nie będzie pasować. Ale nie sądze aby tak było

by utrzymac zamysl kolorystyczny projektantki mozna dac berberys admiration, lub bagatell.

Tosiu, a zlalas chemia to miejsce tak jak ci podpowiadalam? Bo jesli zostaly tam opuchlaki, to czego bys nie posadzila, to i tak pozra

jestem bez polskich liter - sorki
ana_art 10:26, 08 maj 2015

stare larwy za chwile się wyklują jeśli już sie nie wykluły wiem nie zabrzmiało to pozytywnie...
polinka 11:31, 08 maj 2015

Tosiu u mnie też problem z tymi dziadami. Część żurawek wywaliłam, resztę opłukałam i trochę sie podnoszą ale jeśli dalej będą opuchlaki to będę się żegnać z żurawkami!

Myślę, że sesleria fajnie będzie tam wyglądać
ewakatowice 20:16, 08 maj 2015

Tośka co bedziesz sadzić, pochwal się
Aska 17:12, 09 maj 2015

Cześć Tosia. Mam na imię Aśka i miło Cię poznać. Doczytałam w Twoim wątku, że będziesz zwalczała mszyce. Możesz wskazać mi jakiś skuteczny środek, bo niestety też pojawiła się w moim ogrodzie. Zaatakowała rajską jabłoń i margaretki w donicy. Zastanawiam się też czy w maju profilaktycznie zrobić oprysk iglaków przeciw przędziorkom,tarczkom itp.itd., bo thuje danica już coś podgryza. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam.
Madzenka 07:00, 10 maj 2015

Toszka napisał(a)

by utrzymac zamysl kolorystyczny projektantki mozna dac berberys admiration, lub bagatell.

Tosiu, a zlalas chemia to miejsce tak jak ci podpowiadalam? Bo jesli zostaly tam opuchlaki, to czego bys nie posadzila, to i tak pozra

jestem bez polskich liter - sorki

Dokładnie tak jak pisze Toszka.... Trawy tez jedzą.....