kiciaodzenka
11:31, 03 maj 2013

Witam Was serdecznie. Jak już pisałam w innych postach nie mam doświadczenia w ogrodzie i roślinkach.
Prosiłabym o propozycje jakie rośliny mogę zasadzić w donicy przy tarasie ?
Na razie są tam dwie thuje, i nie wiem jakie inne roślinki dodać. Chciałabym najlepiej rośliny wieloletnie o jaskrawych kolorach, czerwony, różowy, żeby ożywić taras. Nie za wysokie te roślinki, niziutkie raczej. Myślałam żeby łuk donicy podkreślić jakimiś małymi roślinkami ale nie wiem jakimi. Najlepiej gdyby te roślinki ładnie wyglądały przez cały rok.
Ten jeden patyczek na razie taki malutki jest, muszę poszukać dłuższego.
Długość donicy wewnątrz, przy płycie tarasu 190 cm, promień 60 cm, głębokość około 40 cm. Donicę ociepliłam styropianem wewnątrz, takim ze sreberkiem z rolki.
Pozdrawiam i czekam na propozycje.
Fotki donicy.
Prosiłabym o propozycje jakie rośliny mogę zasadzić w donicy przy tarasie ?
Na razie są tam dwie thuje, i nie wiem jakie inne roślinki dodać. Chciałabym najlepiej rośliny wieloletnie o jaskrawych kolorach, czerwony, różowy, żeby ożywić taras. Nie za wysokie te roślinki, niziutkie raczej. Myślałam żeby łuk donicy podkreślić jakimiś małymi roślinkami ale nie wiem jakimi. Najlepiej gdyby te roślinki ładnie wyglądały przez cały rok.
Ten jeden patyczek na razie taki malutki jest, muszę poszukać dłuższego.
Długość donicy wewnątrz, przy płycie tarasu 190 cm, promień 60 cm, głębokość około 40 cm. Donicę ociepliłam styropianem wewnątrz, takim ze sreberkiem z rolki.
Pozdrawiam i czekam na propozycje.
Fotki donicy.