Eukomisy kwitnące o tej porze? Tego jeszcze nie widziałam.
I mnóstwo kwiatów jeszcze u Ciebie kwitnie, Aniu. Czas się zatrzymał?
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Ewo szałwię trójbarwną wysiałam pierwszy raz trzy lata temu do pojemników i wysadziłam do ogrodu, od tego czasu mam ja wysiewa się sama, a ja jak usuwam przekwitłe rośliny to jeszcze zsuwam do gruntu utworzone już nasionka, wiosną mam siewki gotowe, wystarczy je powysadzać w miejsca, które nam pasują jest to roślinka jednoroczna, ale bardzo żywotna i pięknie się prezentuje, u mnie kwitnie do teraz, a to dlatego, że nasionka różnie kiełkowały, nawet na początku lipca i dlatego mam takie długie kwitnienie
fotka wczorajsza
Eduś te klony to najzwyklejsze sadzone w lasach i przy drogach, ale urody nie można im odmówić
w moim ogrodzie mam trzy klony w różnych miejscach o różnym nasłonecznieniu, ten od zachodu ma jeszcze bardzo dużo zielonych liści
Aniu te marcinki były kupowane w markiecie, ubiegłe lato rosły w donicy, jesienią wysadziłam do gruntu i wyrosły na ok 70 cm wys. a białe też z tego źródła mają ponad metr fotka wyżej