Renatko, fotki są i będą jeszcze

Szczerze Ci powiem, że ja na mojej różance powsadzałam co miałam i co dostałam. Nie myślałam, jak będzie ona wyglądać, jak będzie kwitnąć i kiedy. Po prostu wsadzałam roślinki, żeby ziemi nie było widać na rabacie

Teraz zrobiłabym ją bardziej z głową. Pewnie wykopałabym pęcherznice albo perukowca, bo trochę miejsca zajmują na rabacie i roślinki trochę przeginają się do słoneczka. Wczoraj dosadziłam tam trzy róże, bo trzeba było miejsce na ciurka-źródełko zrobic i nie wiem jak będzie, gdy się to rozrośnie
U mnie na różance rosną: wiadomo róże (chyba 9szt.), naparstnica(nie wiem skąd?), lawenda, szałwia, duuużoo jeżówek, trawy, orliki(już przekwitają),wielosił, bodziszek, ostróżka. I faktycznie, jedna roślina przekwita, druga zaczyna kwitnąć, a na końcu chyba jeżówki będą. A, jeszcze dosadziłam cebule tulipanków, żeby na wiosnę coś było. Ja bardzo lubię orliki, same się sieją, ostróżki po kwitnięciu ścinasz i znowu będą kwitły, szałwie też fajnie wyglądają. Musisz dobrać sobie też kolorystycznie

A kratkę kupiłam na wyjeździe, w Aldi