Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zakątek z fioletową ławeczką

Zakątek z fioletową ławeczką

Donia72 23:44, 18 maj 2018

Aniaaa napisał(a)
Chcesz kłącze? Ale to w sierpniu dopiero jak będzie czas na irysy.Za duży nie jest bo młody ale kawałek dostaniesz

A nie szkoda wykopywać?
Dziś dostałam piękny bukiet piwonii od mamy Moniki.
Donia72 23:48, 18 maj 2018

Aniaaa napisał(a)

Zdjęcia prawie wszystkie pokazałam.Za dużo nie robiłam bo grill już czekał
Zapomniałam o rabacie przystankowej i z tyłu domu tam koło karmnika no i hostowej nie zrobiłam.Następnym razem
Napracowałam się dziś w ogródku.Próbowałam karczować pigwowiec,medal temu kto go wykarczuje
Starsza Sister coś milcząca..

No właśnie ....grill czekam na pogodę, żeby rozpalić i pojeść skrzydełek
Dobrze, że zapomniałaś o tych rabatach, bo one ciągle w budowie i przebudowie
Czemu wywalałaś pigwowca? Ja nie mogę dać sobie rady z jukami, cały czas wyłażą mi na rabacie. Dziś tylko troszkę chwastów wyrwałam, ale to dopiero pod wieczór, bo padało trochę wcześniej. U Ciebie dziś padało?
Starsza może już śpi?
Katkak 06:14, 19 maj 2018

Donia72 napisał(a)

No właśnie ....grill czekam na pogodę, żeby rozpalić i pojeść skrzydełek
Dobrze, że zapomniałaś o tych rabatach, bo one ciągle w budowie i przebudowie
Czemu wywalałaś pigwowca? Ja nie mogę dać sobie rady z jukami, cały czas wyłażą mi na rabacie. Dziś tylko troszkę chwastów wyrwałam, ale to dopiero pod wieczór, bo padało trochę wcześniej. U Ciebie dziś padało?
Starsza może już śpi?

Doniu to upodobania kulinarne mamy podobne . Juki bardzo ciężko się pozbyć. Ja miałąm taką wielką w trawie i 3 lata temu wykopałam. Trochę wzięła koleżanka z pracy, trochę Sylwia i franca dalej odrasta. Tyle, że to w trawie jest, więc po prostu ją koszę .W przedogródku też miałam i też dziarsko odrasta. Hydra jakaś, czy co?
gosika67 10:30, 19 maj 2018

Ja też chcę tego irysa, a pigwowca 2 lata temu wykarczowałam, namęczyłam się jak diabli, wykopałam taki dół ,że aż wskakiwałam do niego ale pozbyłam się, panoszył się wszędzie.Może jutro przyjadę, bo dziś zimno a mam jeszcze kaszel.
Hostę od Doroty mam jedną faktycznie dorodna i kolor, pokrój i wielkość.Pokaż jaką dostałaś tą hostę.
My na początku maja grillowaliśmy, teraz nie mam z kim wszystko się rozjechało, dopiero pod koniec maja zaludni się u mnie.
Chwastów na potęgę wszędzie.
gosika67 11:17, 20 maj 2018

Dziś nie , bo Doni nie ma,a muszę z Radkiem ogarnąć szkołę.Za tydzień, pasuje Ci?
Jeszcze te rozchodniki od Ciebie wymarzły, są może dwa, szkoda ,że je wrzuciłam w ziemię,żałuję że w doniczki nie poszły, wydziubię te co zostały i włożę do doniczki.
Bodziszek biały mam z ub,r, ale był mały, chyba z Albmaru, teraz już nabrał "ciała", jak się rozkrzewi to Wam dam.Jeszcze mam taki inny fioletowy ale jest mniejszy.
Pojawiają się kwiaty na różach. Jestem ciekawa czy Kostka ma jeszcze kwiaty.
Macie ostróżki? Dorota miałaś ładne naparstnice, masz je? A jak róża na nóżce, co mamy obie? Ja swojej nie okrywałam, ma mnóstwo pąków i jeden kwiatek już się otworzył.Może z Darią się spotkamy?
Donia72 21:16, 20 maj 2018

Dziewczyny, dziś nas nie było, bo byliśmy u rodziców Michała na obiedzie
Donia72 21:21, 20 maj 2018

Aniaaa napisał(a)
Ja dziś od sąsiada przyniosłam własny wyrób,w całym domu pachnie i nęci
Piwonii nie mam.A podobają mi się.Miły gest z bukietem
Mamie przywiozłam z Niemiec w tamtym roku bordową i białą.Bordowa teraz kwitnie.
Irysa oderwę kawałek podważając go
Pigwowca chciałam ujarzmić na maksa ale on ma tak mocno zakorzenione odrosty i one strasznie zaczynają się rozłazić z roku na rok
Byłam dziś u Doroty P.Miałyśmy dziś akcję ogrodową.Robiła roszadę hostową na jednej rabacie i jedna hosta trafiła do mnie Ale jaka
Ma prawie metr szerokości.Najpierw we dwie ją wykopywałyśmy potem we dwie na szmacie przeniosłyśmy na taczkę i taczką do auta.I tak przyjechała do mnie A u mnie pójdzie w sagan pod choinkę.
Wszystkie hosty Dorota ma piękne,dorodne,okazy nad okazy W tamtym roku dostałam też piękny okaz,mam ją w donicy na tarasie.
To do jutra

Oj, zjadłabym taką kaszankę
U mnie piwonia była jedna, przesadziłam ją, ale mi zmarniała. Więc ją wykopałam i za płot wyrzuciłam. Po jakimś czasie patrzę, a tu rośnie sobie piwonia. Babcia wykopała, podzieliła i wsadziłyśmy sobie. No niby jest i rośnie, ale nie kwitnie
Do Doroty z chęcią bym się wybrała
Donia72 21:23, 20 maj 2018

Katkak napisał(a)

Doniu to upodobania kulinarne mamy podobne . Juki bardzo ciężko się pozbyć. Ja miałąm taką wielką w trawie i 3 lata temu wykopałam. Trochę wzięła koleżanka z pracy, trochę Sylwia i franca dalej odrasta. Tyle, że to w trawie jest, więc po prostu ją koszę .W przedogródku też miałam i też dziarsko odrasta. Hydra jakaś, czy co?

Kasiu, grilla uwielbiamDobra jest wątróbka z grilla.
A juki nie mogę się pozbyć, cały czas wyłazi, tak jak napisałaś...to hydra
Donia72 21:26, 20 maj 2018

gosika67 napisał(a)
Ja też chcę tego irysa, a pigwowca 2 lata temu wykarczowałam, namęczyłam się jak diabli, wykopałam taki dół ,że aż wskakiwałam do niego ale pozbyłam się, panoszył się wszędzie.Może jutro przyjadę, bo dziś zimno a mam jeszcze kaszel.
Hostę od Doroty mam jedną faktycznie dorodna i kolor, pokrój i wielkość.Pokaż jaką dostałaś tą hostę.
My na początku maja grillowaliśmy, teraz nie mam z kim wszystko się rozjechało, dopiero pod koniec maja zaludni się u mnie.
Chwastów na potęgę wszędzie.

Muszę popatrzeć w szkółce za irysami
Pigwowca też wykopywałam, miałam go w małpim gaju. Ładnie kwitł, ale też za bardzo się rozrastał
Chwasty też u mnie rosną, muszę się za nie zabrać. Jutro Karolina z Michałem przyjeżdżają na obiad, więc nie ogarnę rabat.
Rowerami mamy zamiar trochę pojeździć, to zajrzymy do Ciebie
Donia72 21:28, 20 maj 2018

Aniaaa napisał(a)
Gosia irysa też Ci uszykuję.
Zdjęcia host jakie koleżanka Dorota ma w swoim ogrodzie wstawiłam u Ciebie.
Potem zrobię zdjęcia jakie dostałam od niej.
I co przyjeżdżasz dziś?

Hosty Doroty obejrzałam , faktycznie, dorodne są
Musicie za tydzień wybrać się do mnie dziś nie było nas w domu.
Z Karolem okraczymy rowery i wybierzemy się też do Ciebiedam znać