Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Piaskownia na zakręcie

Piaskownia na zakręcie

ewsyg 20:55, 25 lip 2014

viva napisał(a)
Ewo, przeczytałam u Basi, że polecasz Saprol. Muszę wypróbować go, bo u mnie część róż w tym roku dość mocno choruje. Może jeszcze coś to pomoże.
Piaskownica (chyba nie tylko ) zapełnia się pięknymi kwiatami

Oj Vivo, ale kiedy to wszystko się rozrośnie i kiedy ja zagospodaruję całą działkę. Chyba potrzebuję paru lat.
ewsyg 20:58, 25 lip 2014

monteverde napisał(a)
Piękne masz róże Ewo i nie tylkoto maleństwo to Paulownia? ja swoja zmarnowałam piszesz, że ten Saprol taki dobry? wiosną pryskałam Score i moje róże dopadło teraz i znowu popryskałam tym Score, no niby maja listki opaść porażone, ale nowe też mają plamistość widać słabo pomaga i nie hamujew jakim rozcieńczeniu stosujesz na róże?

To maleństwo to catalpa. U mnie Saprol pomógł, więc go polecam. Nie pamiętam proporcji, ale rozcieńczałam tak jak podali w ulotce. Dziękuję Aniu za odwiedziny. Czasami wpadam do Ciebie pooglądać róże i inne kwiatuchy bo masz ich dużo.
ewsyg 20:58, 25 lip 2014

Kindzia napisał(a)
Ja też tego polecanego środka na plamistość nie stosowałam...stosuję Amistar na plamistość, do tej pory był skuteczny, nie mam plamistości. Ale zapamiętam nazwę

Dobrze wiedzieć, że też pomaga
ewsyg 21:01, 25 lip 2014

Nowe zakupy.

Liliowiec Silonam Ribbon Candy

Liliowiec Schnickel Fritz

Liliowiec Moses Fire

Liliowiec Forty Second Street

Jeden już posadzony
ewsyg 21:12, 25 lip 2014

Jeżówka orange passion, śliczna i pachnie.

jeżówka evening glow, w rzeczywistości ma ładne kolory, tu wyszła nieciekawie

Ktoś pytał o podpory do róż, ja do Boniki zastosowałam taka podporę

A dla róży pnącej zrobiłam taki obelisk. Później kupię coś ładnego.

boguslawa_ma... 22:15, 27 lip 2014

Zakupy udanePozdrawiam
dajana 23:05, 27 lip 2014

Sama zrobiłas te podporę z drutu, czy gotowa? Przydałaby mi sie taka do hortensji anabell, lezy mi skubana na ziemi Jest bardzo duza i rozrosnieta dopóki nie było deszczów była przepiękna, a teraz zal patrzeć na nią Muszę pomysleć na jesień o takim kółku.Z drutu do róz to chyba nie bardzo się nadaje, temperatura metalu im zaszkodzi tak mi się zdaje ,a w zimie na odwrót Może się mylę nie wiem ale fajnie to u ciebie wygląda bo kiedy róże podrosną nie będzie tej obręczy widać. U mnie stoją kije co nie wygląda ładnie ale trudno na razie muszą tak sobie stać. Bonica jest śliczna widziałam na żywo u Agusi z Jurajskiego przepiękna droga różana i bez podpór wygląda obłędnie Ona nie jest wysoka,czemu ją podpierasz Ewo?
ewsyg 23:11, 27 lip 2014

dajana napisał(a)
Sama zrobiłas te podporę z drutu, czy gotowa? Przydałaby mi sie taka do hortensji anabell, lezy mi skubana na ziemi Jest bardzo duza i rozrosnieta dopóki nie było deszczów była przepiękna, a teraz zal patrzeć na nią Muszę pomysleć na jesień o takim kółku.Z drutu do róz to chyba nie bardzo się nadaje, temperatura metalu im zaszkodzi tak mi się zdaje ,a w zimie na odwrót Może się mylę nie wiem ale fajnie to u ciebie wygląda bo kiedy róże podrosną nie będzie tej obręczy widać. U mnie stoją kije co nie wygląda ładnie ale trudno na razie muszą tak sobie stać. Bonica jest śliczna widziałam na żywo u Agusi z Jurajskiego przepiękna droga różana i bez podpór wygląda obłędnie Ona nie jest wysoka,czemu ją podpierasz Ewo?

Takie podpory kupiłam gotowe w ogrodniczym, są różnej wielkości. Też służyły mi do hortensji. Podpieram Bonikę bo się bardzo pokładała. To tegoroczna róża, może jak się dobrze ukorzeni i zadomowi to zmężnieje

W tych podporach drut powleczony jest tworzywem.
barbara_kraj... 00:28, 28 lip 2014

Pomysłowe te podpory z kół
Przydadzą się do innych rośli, np. do piwonii
Muszę się rozejrzeć.
Kindzia 10:07, 28 lip 2014

Mam takie podpory pod dalie, do mniejszych się sprawdzają. Niestety na takie całkiem duże mam bardziej prozaiczne trzymadełka...ale pocieszam się, że i tak ich nie widać.
Jeżówki piękne!
Dziękuję za wskazówki borówkowe