Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Piaskownia na zakręcie

Piaskownia na zakręcie

ewsyg 19:20, 18 wrz 2014

oto moja morwa

POMOCY

Pierwsza zima na dworze, czy mam jej założyć czapkę, żeby nie przemarzło miejsce sczepienia ?

Czy mam ją przyciąć na zimę ? Nie wiem jak się z nią obchodzić ;-(

AgnieszkaW 19:28, 18 wrz 2014

Ewo, rzeczywiście świetne zakupy zrobiłaś. Cebulowe już sadzisz? Ja jeszcze czekam. Pozdrówka
Agania 20:18, 18 wrz 2014

Piękna dama.. Ewo

Wygląda przepięknie i zdrowo, teren jest dość otwarty, więc i mróz, i wymrażające wiatry będą dla nije zdradzieckie, tym bardziej, że to będzie dla niej pierwsza zima i system korzeniowy jeszcze nie jest silny, więc okrywaj

Cebulowe są, tak jak u mnie, będziemy sadzisz jak będzie koło 10 stopni w powietrzu

buziak
nieszka 21:49, 18 wrz 2014

Też lubię marcinki tylko denerwują mnie te zasychające doły. Trzeba kombinować żeby posadzić przed nimi coś co im zasłoni brzydkie nóżki
Kindzia 08:57, 19 wrz 2014

Mam marcinki różowe i fioletowe. I na wiosnę mogę podzielić, tylko Pszczynę byś odwiedzić musiała

Pozdrówka Ewcia
Pszczelarnia 09:15, 19 wrz 2014

Ewo, znasz nazwę tych białych marcinków? Jak one są wysokie?

Morwy teraz nie tnij a owiń na zimę ale dopiero po pierwszych przymrozkach.

Kupiłam babcine narcyzy - ale jeszcze nie sadzę.
laurowisnia 11:11, 19 wrz 2014

Polowanie na te białe marcinki bardzo udane, też czekam na odpowiedź na pytanie Ewy.
ewsyg 15:34, 19 wrz 2014

Agatko, Ewuniu, bardzo dziękuję za rady w sprawie morwy. Ją się chyba przycina wiosną ? Ona owocuje na pędach jednorocznych, czy dwuletnich ?

Nie było nazwy marcinków. One są niskie. Ja chcę żeby zadarniły mi ta całą rabatę, mają utworzyć najniższe piętro.

Tak w ogóle to jest część użytkowa ogrodu, ale nie wyobrażam sobie iść po marchewkę i nie widzieć pięknych kwiatów

Przed nimi będą poziomki i truskawki.

W tej części rośnie już morwa, dereń jadalny i dwie świdośliwy. Mój wnuczek lubi jej owoce, a kanadyjska pięknie przebarwia się jesienią, wiosną kwitnie na biało
Będą jeszcze grządki z warzywami,drzewa owocowe, agresty, porzeczki, borówki, jagody kamczackie, aktinidia, itp..........
A, zapomniałam jeszce o miejscu na basen - on też jest tu zaliczony bo smakowicie jest się ochłodzić w upalne dni

Póki co całość tak wygląda. Urządzaniem tej części na gotowo zajmę się w przyszłym roku
ewsyg 15:36, 19 wrz 2014

Kindzia napisał(a)
Mam marcinki różowe i fioletowe. I na wiosnę mogę podzielić, tylko Pszczynę byś odwiedzić musiała

Pozdrówka Ewcia

Kasiu , nie kuś bo Pszczynę mam nie tak daleko
malgorzata_s... 19:55, 19 wrz 2014

Ewuniu marcinki śliczne Ja kupiłam takie niziutkie w zeszłym roku a w tym mają metr a cięłam.
Mam nadzieję że Twoje zostaną niskie Tulipanki też takie kupiłam Miłego weekendu