Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Piaskownia na zakręcie

Piaskownia na zakręcie

ewsyg 08:48, 29 wrz 2013

GorAna napisał(a)

Świetne zapasy...będą zapewne pierożki z grzybami
Pozdrawiam

Zapewne pierożki też będą
ewsyg 08:51, 29 wrz 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Patrząc na ten koszyk pełen grzybów pozytywnie zdumiona jestem, że taki chojny ten Twój lasek, Ewo

Basiu, w tamtym roku zdarzyło się, że było więcej. Myślę, że dużo pomogła mikoryza. Mnie cieszą zarówno grzybki jak i fakt, że drzewa mają prawidłową ochronę i wzmocnienie. Na takich piachach to ważne.
ewsyg 08:52, 29 wrz 2013

monteverde napisał(a)
Piękne maślaczki no i chyba koźlarze patrząc na nóżkę szczególnie u tego większego

Aniu, bardzo dziękuję za odwiedziny. Tak, to kozaczki, sympatyczne grzybki, chociaż nie wszyscy je lubią
ewsyg 09:06, 29 wrz 2013

Ciąg dalszy wczorajszego dnia

Niesamowity widok jak na tą porę roku - szkoda, że wszystkie nie dojrzeją

Wyjątkowa duże są poziomki

oj, a co się działo na świecznicy !!!! zaskoczona jestem, to jest roślina oblegana przez pszczoły

ewsyg 09:29, 29 wrz 2013

Obsadziłam rabatki gorczycą. U mnie po obu stronach są zaniedbane łąki dlatego też buszują gryzonie. Wyczytałam, że one nie lubią gorczycy, stąd pomysł wysiewu tej fitosanitarnej rośliny. Powiem Wam, że chyba działa. wcześniej codziennie widziałam ślady po buszowaniu karczownika. Teraz ich nie widzę. Późną wiosną wyrwę gorczycę, potnę na kawałki i wyłożę między roślinami zamiast suchej trawy. Zobaczymy co się będzie działo.

Sadziłyśmy z córką też cebulki. Cesarską koronę lubię za jej piękno i specyficzny zapach oraz za to, że również odstrasza gryzonie. Nie może zabraknąć wiosną na mojej działce narcyzów babuni :-

Luki 10:05, 29 wrz 2013

Bukiecik zacny Wczoraj przy żywopłocie z thuji też znalazłem sporo grzybków, chyba pijane były bo las to 100 metrów dalej
Szacownice są cudne u mnie niestety nie widziałem, ale już za dużo cebulowych i tak pobiłem własne rekordy bo nie przepadam za sadzeniem cebul. Pomijam w tym lilie, których nie trzeba często wykopywać
ewsyg 10:12, 29 wrz 2013

Luki napisał(a)
Bukiecik zacny Wczoraj przy żywopłocie z thuji też znalazłem sporo grzybków, chyba pijane były bo las to 100 metrów dalej
Szacownice są cudne u mnie niestety nie widziałem, ale już za dużo cebulowych i tak pobiłem własne rekordy bo nie przepadam za sadzeniem cebul. Pomijam w tym lilie, których nie trzeba często wykopywać

Ja żadnych cebul nie wykopuję, muszą sobie radzić
Kindzia 11:26, 29 wrz 2013

U Ciebie też cebulowo W biedronie korona cesarska też jest? Mam żółtą, jedna tylko się została, zmarzły mi w tę mroźną zimę...dokupiłabym
A cenę zdradzisz?
ewsyg 11:52, 29 wrz 2013

Kindzia napisał(a)
U Ciebie też cebulowo W biedronie korona cesarska też jest? Mam żółtą, jedna tylko się została, zmarzły mi w tę mroźną zimę...dokupiłabym
A cenę zdradzisz?

Chyba w biedronce, ale nie jestem pewna bo kupowała mi je koleżanka. W tym roku były po 4,49 zł. Ja mam ich już około 10 szt i żadna nie przemarzła, nawet niektóre się podzieliły
Elik 12:46, 29 wrz 2013

Zazdroszczę trochę tych grzybków Zjadło by się takie, oj zjadło