Malgosik kolejny raz dziękuje za cenne wskazówki, szczerze mówiąc tak właśnie miałam zrobić - kupić trochę roślin a później ew dokupić.
Malgosik a co myślisz o tym, żeby zrobić rabatę w linii prostej, powiedzmy 1,5m od posadzonych tuj?
Rabata wyglądałaby mniej więcej jak tutaj - początek z hortensjami. Tylko nie wiem ile miejsca miejsca jest mi potrzebne na hortensje i żurawki przed nimi
MOGĄ BYĆ PROSTE LINIE rabaty, ale na narożnikach zostawiłabym zaokrąglenia. Bardziej mi pasują do tego Twojego krajobrazu. Ale ja jestem zwolennikiem miękkich linii.
Witam
Bardzo proszę o pomoc w zagospodarowaniu nasadzeń na takich dwóch trójkątach widocznych na zdjęciach. Obecnie rosną tam fioletowe surfinie, ale są one bardzo długie, zasłaniają trawnik i są to kwiaty sezonowe. Ponadto są tam 2 hosty, ale je także planuję wykopać. Chciałbym umieśćić tam rośliny już na stałe, ale zupełnie nie mam pomysłu jak je rozmieścić i co mogłoby tam rosnąć. Dodatkowym utrudnieniem jest fakt, że jeden trójkąt jest na bardziej słonecznym miejscu a drugi na lekko zacienionym. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Na jednym ze zdjęć strzałkami zaznaczyłem gdzie owe trójkąty się znajdują
Witam mam dwie rabaty z trawami i trzecia probuje stworzyc ale chyba nie zabardzo to wyglada dobrze czy mozecie ocenic moze cos zmienic.
A tutaj rabata bez traw ozdobnych jeszcze