Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat » Edycja postu

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Malgosik 08:50, 25 wrz 2014

AnnaS trochę ciemne te żurawki, powinny być różowe, jaśniejsze, chyba że to takie światło
możesz więcej zdjęć zrobić w szerszej perspektywie?

jaki w końcu miskanty kupiłaś?
turzyca fajnie rozjaśnia
AnnaS 10:20, 25 wrz 2014

Malgosik napisał(a)
AnnaS trochę ciemne te żurawki, powinny być różowe, jaśniejsze, chyba że to takie światło
możesz więcej zdjęć zrobić w szerszej perspektywie?

jaki w końcu miskanty kupiłaś?
turzyca fajnie rozjaśnia

To trochę wina zdjęcia, robiłam telefonem i pod światło, dziś wezmę aparat.
Kupiłam Graziellę i Gracillimusa "w kąt" koło hamaka - zainspirowało mnie Twoje zdjęcie
Malgosik 10:29, 25 wrz 2014

AnnaS napisał(a)

To trochę wina zdjęcia, robiłam telefonem i pod światło, dziś wezmę aparat.
Kupiłam Graziellę i Gracillimusa "w kąt" koło hamaka - zainspirowało mnie Twoje zdjęcie

Graziella z mojego wątku Cię zainspirowała?
Czy ten hamak wśród traw - to nie moje zdjęcie
Obok mojego może będą w przyszłości niskie hortensje.

Moim zdaniem nie ma większego znaczenia które miskanty do hortensji. Jedne są niższe, drugie wyże, jedne mają kwiatostany inne nie. Od tego zależy gdzie znajdą się w kompozycji.

A Morning Light jeszcze sobie kupisz, masz ogromny ogród.
AnnaS 10:36, 25 wrz 2014

Malgosik napisał(a)

Graziella z mojego wątku Cię zainspirowała?
Czy ten hamak wśród traw - to nie moje zdjęcie
Obok mojego może będą w przyszłości niskie hortensje.

Moim zdaniem nie ma większego znaczenia które miskanty do hortensji. Jedne są niższe, drugie wyże, jedne mają kwiatostany inne nie. Od tego zależy gdzie znajdą się w kompozycji.

A Morning Light jeszcze sobie kupisz, masz ogromny ogród.

Twoja Graziella jest piękna ale chodzi o zdjęcie z hamakiem - wiem, że nie Twoje ale Ty je dodałaś
ela_z 13:05, 25 wrz 2014

Witam Was serdecznie,
Mąż zrobił mi "niespodzianke" kupił i wkopał samodzielnie dwa drzewka na przedogrodek jako że kiedyś mówiłam że mi się podobają i coś z tym wejściem trzeba zrobić Sa to śliwy wiśniowe szt 2
I teraz nie bardzo Wiem co z nimi począć. Myśle żeby zrobić dwie kwadratowe rabatki. Obsadzic je obwódką z bukszpanu a w środek dać Stipe tirsa Longifolia szt 4 na kwadrat. Na wiosne wsadzic troche cebul tulipany czosnki w białym odcieniu.
Czy ma to jakiś sens?
Pozdrawiam
Ela

Dodam, że połowka trawnika należy do mnie i drzewka sa wkopane pośrodku mojej czesci
popcorn 19:10, 25 wrz 2014

Ela, podziękuj mężowi, bo niewielu takich co kupi i posadzi
Zrobiłabym bukszpanowe obwódki, w środek coś (może róże okrywowe? Trawki jakieś? lawendę?) I pomiędzy cebule tulipanów - UWAGA tulipany sadzisz teraz, żeby wiosną zakwitły!!!

no liliokształtne, białe/kremowe - dużo jednej odmiany

pozdrawiam!
Gardenarium 19:16, 25 wrz 2014

Przy pieńku każdej śliwy posadź blisko siebie po dwie hortensje bukietowe, będą ładnie podkreślały wiśniowe liście.

Instagram Ogrodowiska
wiolka 21:32, 25 wrz 2014

Gardenarium napisał(a)

Do tego stylu nie pasują brzozy tak patrzę, pod murem ich nie sadź, nie pasują też posadzone rządkiem pod sznurek, pasują do nieregularnego ustawienia. Tak myślę.
Ale przymierz je i pokaż zdjęcie.

dzieki czekalam caly dzien na Pani zdanie jutro postawie i zrobie zdjecie a to ze musze zabrac wtedy te kwadrat i zawijas to sama wiem ze nie bedzie pasowac wtedy myslalam na dole dac kule z trawami i rozami
22:05, 25 wrz 2014
popcarol napisał(a)
Ela, podziękuj mężowi, bo niewielu takich co kupi i posadzi
Zrobiłabym bukszpanowe obwódki, w środek coś (może róże okrywowe? Trawki jakieś? lawendę?) I pomiędzy cebule tulipanów - UWAGA tulipany sadzisz teraz, żeby wiosną zakwitły!!!

no liliokształtne, białe/kremowe - dużo jednej odmiany

pozdrawiam!

Ale Ty Karolina masz dryg do trafnego doradzania, tak łatwo Ci to przychodzi. Pozdrowionka.
Milena7770 07:50, 26 wrz 2014

Witam, w jakiej odległości sadzić od siebie derenie? ( ivory halo)
I jaką szerokość powinna mieć rabata na takie piętra, thuje, dereń i coś małego w nogi ?